|

Cum se joaca jocul noriel monopoly-jocul tranzactiilor imobiliare?

18 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In mare iti explic daca nu ai timp sa citesti instructiunile, minim 2 jucatori. La inceput se impart 2000 de dolari la fiecare jucator. Daca ajungi pe o proprietate, o poti cumpara, daca nu, se scoate la licitatie si cine ofera mai mult o ia. Cand adversarul ajunge pe o proprietate de a ta, iti va da o "chirie", specificata pe fiecare cartonas in partea de sus.

Daca observi, proprietatile sunt grupate pe culori. Cand ai toate de aceeasi culoare (2 sau 3 proprietati, dupa caz) se cheama cartier. Cand ai cartier, poti sa incepi sa faci case. Scrie pe fiecare cartonas cati bani costa o casa, cat incasezi apoi pe ea. Cand ai facut 4 case pe o proprietate, poti sa pui hotel. Atentie, doar 1 pentru fiecare proprietate. Casele se construiesc in ordine in cartier. Adica trebuie sa fie acelasi numar de case pe fiecare proprietate din acel cartier. Nu poti sa ai 3 case pe una si 1 casa pe alta.
Cand ajungi pe chance sau community chest, tragi cartonasele respective si urmezi instructiunile. Retine ca cele mai bune cartiere sunt cele mai scumpe, deoarece obtii mai multi bani cand adversarul trece pe ele. Poti face tranzactii cu adversarul (schimb de proprietati, eventual vanzare-cumparare). Daca nu mai ai bani, poti ipoteca la banca proprietatile tale. Valoarea care o incasezi pe ele este trecuta le mortage value pe cartonase. Este jumatate din pretul de achizitie. La fiecare tur complet, incasezi un salariu de 200 de dolari (cand treci de "go").

Daca dai dubla la zar, mai dai o data. Daca dai de 3 ori consecutiv dubla, te duci la inchisoare, poti plati sau stai 3 ture.
Daca platesti, ai 2 variante: dai cu zarul - daca e dubla, platesti 20 de dolari si iesi. Daca nu, platesti 50 de dolari. De asemenea, poti folosi si cartonasele de iesire din inchisoare. Eu cam astea le mai tin minte, nu am mai jucat de mult timp. Sper ca ti-am fost de ajutor. Bafta!

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu joc europolis, la fel ca monopoly doar ca in euro.
Regulile jocului le gasesti in carticica din interiorul jocului: cati bani se impart la inceput, cand treci de start primesti iar bani, trebuie sa cumperi zone de acceasi culoare, apoi poti construi vile, la 3 vile construite faci un hotel.
E foarte amuzant dar trebuie sa fie jucat de mai multi de 3 oameni.
Bafta happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| explică:

Monopoly este un joc frumos si de cultura, iti da o anumita suma si tu trebuie sa cumperi proprietati, sa-ti iei vile si dupa aia hoteluri si la sfarsit dupa ce s-au terminat propietatile se numara banii si cate proprietati are.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Citeste instructiunile care vin odata cu jocul daca vrei sa joci acets joc...laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri