|

In ce zona a piciorului uman se lasă greutatea corpului?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde in ce pozitie stai!

| a răspuns:

Corpul este greu de sus până jos. Greutatatea este suportată de oase, cartilagiile dintre oase și de mușchii care mențin corpul în echilibru în timpul zilei, dacă nu te bălăngăni față- spate.
Cartilagiile care susțin corpul vertical sunt cele mai solicitate, cele ale șirei spinării, mai puțin solicitate cele ale gâtului, mai solicitate cele ale cozii căci ele susțin tot corpul de la coadă în sus. la picioare, de aceea dactilografele și cei ce stau prea mult pe scaun pot face și ei hernie de disc în acea zonă.
Când stai în picioare. sunt solictați genunchii, care susțin toată greutate corpului de la genunchi în sus. Cea mai mare greutate o susține talpa piciorului, oasele și încheieturile ei. Iar când pășești, un timp scurt, toată greutatea corpului se aplică pe o singură talpă, poziție unipodală. Ai 200 de kg, faci haltere cu talpa cu 200 kg, Apoi faci picior plat.

| a răspuns:

Lu ana maria i s-au ars ceva "becuri la cutiuta" si am observat asta de ceva timp la multe raspunsuri de-ale ei happy nu baga in seama happy
Cand stai, greutatea corpului e sustinuta de sezut, coloana pelvis, etc, nici decum picioare.
Cand mergi totusi, greutatea e sustinuta cel mai mult, de cartilaje, cartilajele genunchiului, pelvisului, gleznei, si apoi oasele, femur, tibie, pelvis, laba piciorului. Depinde daca alergi, cum mergi si mai ales cate kg ai. Greutatea nu se lasa pe o parte anume.