| robert1999rob a întrebat:

Sallz TPU! As vrea sa stiu cam cat costa un nisip pentru papagali(din ala care se pune jos)A da daca vreti sa ma ajutati mai mult id meu este robert_gvd mersi

1 răspuns:
| MMihai a răspuns:

nisip obișnuit, îl cerni, îl speli cu apă, și îl lași să se usuce.
Crezi că papagalii au nevoie de un nisip special?
Poate au, că nu am crescut papagali, trebuie să te interesezi sau să cauți pe net.
http://www.latifa.ro/......ance-nisip
Tipuri de nisip

In magazinele de specialitate exista 2 tipuri de nisip destinat papagalilor: nisipul insolubil si nisipul solubil.

Nisipul insolubil este format in principal din particule de silicati si alti compusi similari si el nu poate fi degerat de enzimele din stomacul pasarilor. Odata ingerat acest nisip poate ramane in aparatul digestiv al pasarilor luni sau chiar ani de zile pana este eliminat prin fecale. De multe ori acest tip de nisip contine carbune care este daunator intrucat modifica absorbtia vitaminelor A, B2 si K, ducand la deficiente. Nu oferiti niciodata acest tip de nisip papagalilor dumneavoastra!
In tava coliviei se pune nisip ars si astfel dezinfectat, deoarece pasarile au obiceiul sa inghita nisip si pietricele mici pentru a-si facilita digestia. Arderea nisipului in acest scop se poate face intr-o tava, pe aragaz. Deasupra nisipului se vorpresara coji de oua zdrobite si uscate, pentru ca perusul sa aiba la dispozitie o importanta sursa de calciu.

Deci pe lângă că este spălat nisipul trebuie și ars, ca să nu conțină cărbune.
http://www.TPU.ro/hobbys-pets/unde-se-pune-nisipul-de-la-papagali-fundita/
unii copii scriu prostii nisipul nu trebuie amestecat cu mâncarea, pui nisipul jos, și eventual pui și o cutie de chibrituri, fără bețe, cu nisip f curat.
http://www.TPU.ro/......-in-nisip/
ăștia zic că trebuie să fie nisip din scoici, nu îmi vine să cred!
Mă gândesc că este rău nisipul din scoici că are colțuri și se înțeapă în ele. Un nisip f fin și fără colțuri îmi pare mai bun.
http://www.TPU.ro/......ip-sau-se/
http://efectuareamentinereacuratenieipapagal.blogspot.com/
să îl citești atent
http://stud.euro.ubbcluj.ro/~hc2785/pag%201.htm
Colivia
In primul rand pe fundul coliviei se pune nisip dezinfectat (spalat si ars pe o tabla pe flacara la aragaz) iar peste nisip se pun coji de oua sfaramate, uscate. Se schimba zilnic apa din eprubeta iar cel putin o data pe saptamana se va pune in apa impermanganat de potasiu (pana la o culoare roz deschis).
După ce dezinfectezi adăpătoarea cu hiper-manganat de potasiu, o speli f bine cu multă apă, că moare pasărea dacă bea apă cu dezinfectant.
http://www.zooland.ro/arhiva/nisip+pentru+papagali
http://www.animalutze.com/articole/ingrijire-perusi-alina.php
http://www.modista.ro/animale/papagalii-o-companie-vioaie-si-distractiva
http://sfaturi.eva.ro/......85874.html