|

Salut. Mă poate ajuta cineva cu ceva tips-uri legate de mersul cu trenul? laughing Nu am mers niciodată cu el, iar în câteva zile va trebui să ajung în alt oraș, mergând singur cu trenul. Problema e că nemergand niciodată cu el, habar nu am:

- dacă bilet îmi iau de la femeile alea din gara care stau in ghișee (și cum anume cer);

- cum fac sa NU mă urc in trenul greșit?

- daca există ceva locuri rezervate sau mă pun pur și simplu unde vreau eu?

- daca anunță vreo voce când am ajuns în gara respectivului oraș (deși presupun că-mi voi da seama și singur);

- și tot felul de chestii ce credeți că mi-ar fi necesare de știut în condițiile în care îs *noob* la trenuri, mspup

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Biletul ti-l vei lua de la casă, te duci şi le spui unde vrei să mergi, data şi ora dacă în zona respectivă circulă mai multe trenuri.

Pe bilet ai scris un nr asociat trenului tau (Exemplu ales aleatoriu: R2087 sau Ir1835) dacă în gara nu există un panou imens unde sa apare sosirile si plecarile din stație, întrebi la casă sau lumea din jur fără rusine.

Nr de pe bilet îl vei regasi pe trenul în care va trebui sa te urci (desi nu aplică regula asta tot timpul, dar sunt controlorii care stiu mai bine).

Dacă este tren regional (personal ce opreste în absolut fiecare statie) poti sa te pui unde vrei tu. Dacă este interregio (accelerat ce opreste in anumite statii) locul pe care va trebui sa te pui va fi iarasi scris pe bilet.

Nu se anunță statiile, va trebui sa stii tu unde sa te dai jos.

Mereu sa fii atent la lucrurile tale deoarece pe tren se fura cel mai usor. Dacă eşti singur la o calatorie lunga, incearca sa nu adormi, poate oricând cineva sa te fure, fereste-te de tigani deoarece ei circula multi si se bagă fortat în seamă cu tine, dacă dai de un betiv sau o persoana care simti ca te deranjează cu adevarat, te muti fara jena sau il anunti pe controlor si te muti lângă ei. O sa dai posibil de cersetori care se vor plange ca au avut o zi groaznică si ca au pierdut banii pe undeva si ca au pe cineva din familie sau mai mulți membri în spital fie bolnavi fie accidentați si ca n-au mai avut bani de bilet. Sa nu le cazi în plasă. Unele trenuri au pauze mai indelungate, asta dacă eşti fumator, dar sa nu te dai jos din tren decât dacă ştii sigur cât stai în stația respectivă, risti sa plece trenul fara tine, cel mai bine ar fi să fumezi la usa sau dacă te tine nasul la toaletă.

În general, totul e sa ai grija de tine si de lucrurile tale. Bafta si cu tupeu.

P.S. Orice ai face nu folosi toaleta din tren.

1 răspuns:
| a răspuns:

- daca anunță vreo voce când am ajuns în gara respectivului oraș (deși presupun că-mi voi da seama și singur);
Din păcate asta nu se anunță. Dar îți vor spune ceilalți călători. În gările mari trenul stă mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează