| 775bv8 a întrebat:

Salut! Sunt pasionata și de clădirile abandonate! De curând cred că nici măcar o săptămână,am inceput sa vizitez aceste locuri,o casa chiar foarte aproape de casa mea care, era în construcții, dar a fost abandonată.Am decis de comun acord cu prietenii mei să ne-o facem casa noastră! Și am mai descoperit și un magazin care sa fim sinceri nimănui nu-i strica sa facă un ban...Am decis sa ne facem propriul magazin.Am o gașcă de 11 persoane și merg sa vizitez toate aceste locuri! Este bine sau să mă las de meserie?

Răspuns Câştigător
| Korkodeln a răspuns:

Ideea in sine e buna, personal daca se trece de la idee la practica as vorbi cu proprietarul casei abandonate sa fie toul in regula, puteti face un contract de inchiriere pe o suma simbolica si asta va ajuta sa fiti in legalitate si in caz ca treaba cu magazinul porneste sa puteti avea acces la utilitati (electricitate, apa canal).

Bine daca vreti sa fiti "squaters" macar nu o faceti mai rau de cat e (umpluta de fecale, foc facut inauntru si tot asa). am vazut case in Bucuresti care erau "acaparate" de drogati si homeless ceea ce nu ar fi o problema in sine, problema e ca isi bat joc de tot si distrug in loc sa pastreze o minima ordine si curatenie, dar asa se intampla cu chestiile moca.

1 răspuns:
| johnnny123 a răspuns:

1. Cum adică "am decis să ne-o facem casa noastră" și "am decis să ne facem propriul magazin"? Faptul că o clădire este abandonată nu înseamnă că poate fi luată de oricine. Cele mai multe clădiri abandonate au proprietari, iar dacă nu au proprietar, atunci proprietar devine statul.

2. Știi cine mai este "pasionat" de clădirile abandonate? Dependenții de droguri, oamenii fără adăpost, găștile de infractori, etc. Poate că nu este o idee chiar atât de bună pentru niște copilași ca voi (presupun că asta sunteți) să explorați prea multe clădiri abandonate. Nu se știe niciodată peste cine sau peste ce dați acolo.