sadrian46
| sadrian46 a întrebat:

Am auzit-o și eu.
Care biserică luminează cel mai bine omenirea.
Aceea care arde.

Dacă rezistă la cenzură, că e doar o chestie trivia, voi atei ( eu sunt teu sau ateu, depinde cine întreabă și ce interese area), voi atei, ce părere aveți?
Oare de ce a ars chiar de Paște, oare nu ca să atenționeze pe popii lor să nu mai fornicheze cu copii, că vine pedeapsa de la Sodoma și Gomora, iar acesta este doar un mic avertisment?
Voi ce părere aveți?

25 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Da... ce să-ți spun.
Și s-au speriat popii catolici de nu li se mai scoală.

| Thecurious a răspuns:

Cred ar fi exagerat, daca nu ar fi la trivia/amuzante.
Auzisem ca in Franta e cea mai mare retea de trafic de organe -si asta o fi un motiv pentru care a ars Catedrala. Domnul nu a mai suportat letargia omenirii.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Teu, ce e aia teu? Legat de Notre Dame, a ars cand a luat foc, ca nu avea sa mocneasca pana dupa paste. Accident, ce-o fi fost. De ce atita tura-vura pe tema asta, chiar nu inteleg.

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru GabiDumitrescu):

Teu este ateu minus a.

| Anonim15032001 a răspuns:

Sodoma și Gomora s-ar rușina de ce se întâmplă azi, zic eu!
Evident că nu a luat foc din nimic, Dumnezeu spune ceva prin asta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Anonim15032001):

Clar. Si mie weekendul trecut era sa imi ia foc tabloul de sigurante. Daca nu ar fi fost de vina niste legaturi imperfecte/uzura unui cablu de calitate scazuta, mai ca m-as fi gindit ca dumnezo' vrea sa imi spuna ceva...

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru Anonim15032001):

Nu numai prin asta, prin toate spune ceva.
Undeva prin proorocul Zaharia scrie, citez din memorie.
Ce mă tot bațeți la cap cu Templu vostru, că eu în trei zile îl dărâm.
( Sau îi dau foc).

| Simpatik a răspuns:

Eu stiu un lucru in afara de religiile politeiste sumeriene, babiloniene, cea mai veche religie este cea ortodoxa urmata de cea catolica, exista religii relativ noi precum cea lutherana.
Nu vreau sa deranjez pe cei catoloci de aici dar stiu ca acum cativa ani am vazut o stire cum ca un grup de cercetatori turci au gasit o serie de manuscrise ce apartineau Vaticanului de alta data si au spus acestia ca daca vor face publice informatiile Biserica catolica va avea mult de suferit, ei bine nu au facut-o.
Se pare ca acele scrieri contineau o multime de chestii urate facute de iluminatii catolici din vechile timpuri.
Totusi exista preoti cu har atat la ortodoxi cat si catolici si exista infractori de preoti in toate religiile posibile chiar si Pocaiti, asa ca iarasi nu vad o legatura intre incendiul Catedralei Notre Dame si pacatele omenesti.
Dumnezeu nu bate cu batul.

| Intum a răspuns:

Mă îndoiesc că e o vreo conspirație în spate.

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru Simpatik):

Nu, dar eu am o întrebare mică, mică.
După un incendiu se face o anchetă de către pompieri, să se vadă cum a pornit incendiul, dacă a fost un hazard, sau o mână criminală. S-a făcut așa ceva? De la o lumânare sau un scurt circuit nu se aprinde o clădire așa de mare să ardă să se facă cenușă.
(Cică se vinde deja ca cenușă sfântă, dar nu bag mâna în foc, poate că e și asta o răutate de genul. Care biserică luminează cel mai bine omenirea? Cea care arde).
Apoi, a început să ardă.
La cât timp din momentul în care s-a dat alarma, au intervenit pompierii, de a reușit incendiul să cuprindă toată clădirea?
Chiar nu aveau pe acolo un plan de intervenție în caz de incendiu la așa o clădire mare?
Toate asta sunt un fel de - a nu bate cu bățul- a lui Dumnezeu.
A nu ține cont de toate astea înseamnă a păcătui.

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru Intum):

Nu este o conspirație conștientă și activă, dar neglijența, nepăsarea. lipsa de prevedere, tot la capitolul ăsta se subscriu.

| Simpatik a răspuns:

Sadrian de ce nu privesti asta in felul caracteristic de ateu declarat cum ai spus ca esti, ce este pe Pamant este al omului si ce este in Cer, alta Galaxie cine stie unde este a Domnului.Adica aceasta catedrala a luat foc dintr-o greseala umana, nu are nicio legatura Dumnezeu sau vreo alta zeitate sa apere asa ceva sa sa-i dea foc, poate ca este mana hazardului si anume ca totul se intampla fara o logica sau ca ceva sa fie scris undeva neaparat, ca asa ar trebui sa se intample.

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru Simpatik):

Pentru că dacă am declarat că sunt ateu, mă corectez, sunt teu sau ateu, ca să pot conversa cu ambele specii de animale cu 4 picioare care umblă pe cele din spate.Eu sunt nici, nici.
Galaxiile nu sunt în cer, sunt în spațiul cosmic.
Cerul este în mintea teilor ( cei ce nu sunt a-tei), la ei la biserică și în cartea de pe raft.
Galaxiile Domnului nu încap acolo în cele trei medii de mai sus.
Iar hazardul este de două feluri, matematic și real, din zona lucrurilor, a fizicii. Hazardul din lucruri nu este așa de aleator cum pare. Mai ales din lucrurile din zona controlată de om.

| Simpatik a răspuns (pentru sadrian46):

Hazard nu exista, a afirma ca exista un hazard adica intamplator si fara cauza ceva a luat foc inseamna ca esti unul dintre cei care consideri ca exista si combustie spontana, asa ca mare atentie sa nu iei singur foc.
Uneori trebuie sa lasam drogurile deoparte mai ales pe cele care dau o imaginatie bogata (a se vedea showul lui Teo de stand up Ursii sunt afara) si chiar si cartile care bat cu pumnul sus si tare ca totul este cuantic, cand noi traim intr-o lume palpabila.
Restul este Matrix.
Si da din ceea ce scrii esti ateu atunci de ce cauti ceva ce nu exista, Divinitatea?
referitor la acest hazard organizat sau nu, cum poate lua ceva foc din neant?
Ca si crestin habar nu am unde este Cerul, poate el este intr-o alta Galaxie, o alta dimenisune etc faptl ca Biblia contine Carti scrise acum mii de ani poate ca exprimarea de atunci diferea de ceea ce ar putea sa descrie daca ea era scrisa in Era noastra de un geniu precum Stephen Hawking.Eu crestinul incult cred ca Cerul este in acelasi loc in care este si Iad-ul iar ele sunt separate de un hau, asta stiu din Bibilie si e mai verosimil pentru mine (ca doar sunt incult cum am si afirmat) ca daca trec printr-o gaura de viermi ma teleportez pe planeta Sfarcurilor.

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru Simpatik):

Apreciez ceea ce ai scris mai sus, dar trebuie să închid acest dialog.
Nu de alta, dar familia mea sărbătorește și mâine Paștele. Și eu a-teul teu, făcând parte din familie trebuie să fac față.
Dar vor voi re-veni Relule, și vom combate și dezbate. Cu bine. Pacea Domnului! În latină, Pax vobiscum!

| Simpatik a răspuns (pentru sadrian46):

Noi maine sarbatorim Floriilewinking
Ms venind de la tine inseamna ca am ceva IQ acolo cat sa ma remarc nu mai mult.
Pace
Ubi Spiritus Sanctus, ibi Ecclesia ("Acolo unde este Duhul Sfant, acolo este Biserica")

| Anonim15032001 a răspuns (pentru sadrian46):

Sunt multe de discutat pe tema asta. Dacă Dumnezeu n-ar avea dragoste ar pune capăt păcatului, însă din fericire ARE! Un lucru mai e de zis, Dumnezeu nu va tolera păcatul la nesfârșit!

| Anonim15032001 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Înseamnă că ești cu capul in nori.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Anonim15032001):

Eu nu, dar tu cu siguranta da. E unul in nori pe care il doare cand mincam noi carne si cand si mai ales cum ne f*&em. Cit de mono-neuronal trebuie' sa fii ca sa crezi asta...

| Anonim15032001 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ai un caracter slab! Îmi pare rău de felul în care gândești!

sadrian46
| sadrian46 explică (pentru Anonim15032001):

Nu va tolera la ne-sfârșit, dar îl va tolera până la sfârșit, căci păcatul face parte din viață.

| Anonim15032001 a răspuns (pentru sadrian46):

Păcatul a fost plătit! Trebuie doar sa venim cu el la Cruce, unde Isus ne spală păcatul.
Trebuie sa fim dezgustati de păcat! Altfel nu vad cum am iubi Adevărul, plătind dacă ar trebui, chiar cu viața noastră.

In fine, văd că acest subiect nu este pe placul tuturor. Multora le place păcatul, se desfătează in păcat. Totul se plătește! Până la ultimul bănuț, nu uitați!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Anonim15032001):

Caracter slab aveti astia de puneti botul la niste povesti care duc de nas milioane de vreo doua mii de ani. Si cel mai penibil e ca aveti impresia ca nu poti avea morala si principii daca nu visezi la rasplata ipotetica dintr-o foarte improbabila viata de apoi. Sa fim dezgustati de ce? De faptul ca sintem o creatie imperfecta a unei deitati demente care ne da toate ingredientele pentru a da nastere unor anume efecte apoi chipurile ne interzice sa ne folosim respectivele skilluri? Sau poate ca am fost creati perfecti in imperfectiunea noastra, insa au venit unii cu acest concept sinistru de "pacat" care de multe ori nici macar nu se suprapune cu legile umane ale bunului simt? Adica e pacat sa ma p*s pe biblie, dar e ok sa imi ciomagesc copilul ca nu vrea sa spuna o rugaciune sau nu vrea la impartasanie, atita vreme cit nu il omor? Pacat mi se pare sa nu gindesti, asta mi se pare singurul pacat care poate fi denumit astfel. Eu nu vin sa predic nimanui, si nici sa bag pe git convingerile mele, doar ca mi se par cel putin patetici cei din gastile astea care au impresia ca detin adevarul absolut. Daca exista vreun dumnezeu constient care o sa stea la povesti cu noi dupa ce ne luam zborul din planul asta existential, sigur ateii si liber-cugetatorii ii vor fi parteneri de discutie mai putin plictisitori fata de astia ca tine care se vor bloca in inchinaciuni si nu se vor opri din mormait "aleluia"

| Anonim15032001 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ai mare grijă cum vorbești! Cu asta te-am salutat!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Anonim15032001):

Detaliaza, te rog! E porunca aia cu sa nu iei numele domnului in Sahara? Ghinion, domnul care? Domnul tau e un fel de balaur de-al lui Ispirescu. Doar ca balaurii erau mai interesanti. P.S. Traiesc intr-un oras poluat, sunt stresat, maninc aiurea. Cind o sa fac cancer sigur o sa fie din cauza ca nu m-am tirit in genunchi prin biserica la pupat moaste...