| andreikqp a întrebat:

A mers cineva cu Fundatia Future in Progress in calatorii?
Returneaza banii de bilet de avion asa cum zic ca fac?
Mai cer si alti bani?
Sau e teapa?

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Ar fi cea mai mare prostie să dai bani pentru excursii altor persoane decât agenții de turism AUTORIZATE (poți verifica pe saitul Ministerului turismului) și automat care sunt asigurate.
Altfel NU ai absolut nicio garanție nici că o să pleci undeva, nici că o să mai vezi vreun ban înapoi.

| Ionut99a a răspuns (pentru mihai69):

Gresesti. Aici e vorba de tabere educative finantate din fonduri UE si aprobari de la UE. Agentiile de turism si ministerul turismului nu au nicio treaba cu fondurile UE.

| mihai69 a răspuns (pentru Ionut99a):

Nu știam, dar e o informație utilă. Și la câte țepe se dau pe la noi față de oamenii care vor o vacanță... m-am gândit că e mai bine să nu încurajez „pirateria" în domeniu. Se pare că (de data asta) am greșit.

| Ionut99a a răspuns (pentru mihai69):

Ma bucur ca am putut ajuta. Multa lume face confuzia asta si am vrut sa aduc putina lumina si clarificare.
Mai ales ca aici vorbim de tabere educationale, niste chestii foarte utile in viata. Si e aiurea sa le punem in aceeasi 'oala' cu turismul, fiindca sunt lucruri complet distincte.

| Ionut99a a răspuns:

Sunt ok. Am fost si eu cu Future in Progress in Antalya toamna trecuta.
Banii de bilete i-am primit in a doua zi de tabara, cash. Fara discutii, cat am dat atat am primit.

Taberele lor sunt finantate din fonduri ue, asa ca au costuri foarte mici. Dar sunt tabere de educatie, asa ca trebuie sa ai in vedere ca scopul e sa inveti limba engleza + leadership + multe altele. Nu sa te faci prastie in fiecare seara.

Pentru cei care n-au mai fost, poate suna putin ambigua situatia, mai ales ca in Romania astfel de tabere nu sunt promovate, afectand profiturile agentiilor de turism.

Asa ca o sa scriu pe scurt din propria experienta:
Pentru tabara am platit la ei o taxa de 120 euro.
Dupa inscriere, am fost toata echipa pregatiti pe email in privinta activitatilor plus a transportului.
Biletele de Antalya le-am cumparat eu de la o agentie de turism si am dat in jur de 150 euro pe ele.
In Antalya, in a doua zi de tabara, cei de la fundatie mi-au dat fix 150 euro inapoi, cat am dat eu pe bilete.
Nu se cearta nimeni cu nimeni. Le-am dat factura in care aparea suma de 150 euro si mi-au dat decontul (adica banii inapoi) de 150 euro.

Per total, prin ei am stat 2 saptamani in Antalya cu doar 120 euro. M-am dat cu tiroliana, cu atv-ul, am facut si scuba. Plus ca toate activitatile interactive le-am facut pe plaja. Eu am fost foarte multumit.

Din cauza serviciului nu am mai avut un liber mai lung de 4 zile, asa ca din pacate nu mai pot merge. Dar a fost o experienta super misto.

Dar repet, sunt tabere educative, finantate din fonduri UE pentru educatie, iar Future in Progress are aprobare de la Comisia Europeana sa faca tabere educative din fonduri. Stiu asta fiindca si eu am cautat in draci despre ei la acel moment.
La tabara am si avut un reprezentant de la ministerul turc al Educatiei, care ne-a explicat rolul uniunii si de ce sunt aceste fonduri, care este scopul taberelor si cum ne pot ajuta pe viitor la studii si angajare.

Nu e turism, de genul mergem in oras, cascam gura si seara ne facem manga.
Chestia cum ca astfel de tabere sunt turism am auzit-o in ultimul timp de la agentiile de turism, mai ales ca taberele UE le mananca lor mult din profit.

Eu am platit 120 euro pentru 2 saptamani in Antalya cu totul asigurat (cazare, masa, activitati si avion). Daca nu ar fi fondurile ue pentru educatie, unde as mai gasi 2 saptamani de tabara la banii astia in Antalya?