|

Am nevoie de asigurare medicala cand ies din tara, pentru cei care calatoriti mai des si stiti? M-am documentat si peste tot scrie ca este recomandata dar nu obligatorie, sunt confuz... poti intampina probleme la vama?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici vama nici politia de frontiera nu sunt interesate de asigurarea ta medicala. Totusi, daca ai calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate(elev, student, angajat) iti poti scoate de la CAS judeteana un card european de sanatate. Vezi despre ce este vorba :http://www.casmb.ro/card_european.php

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este nici o problema. Daca vrei sa iti faci asigurare iti faci daca nu, nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti intampina probleme la vama dar sa nu patesti vreun accident ca trebuie sa scoti bani din buzunar, mai bine dai pe o asigurare 10 euro si sa nu-ti trebuiasca decat cealalta varianta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La vama(in tarile din uniunea europeana),nu ai nevoie de card de sanatate.
Daca esti salariat si mergi in concediu, in una din tarile ce fac parte din UE, poti sa-ti iei de la CAS-ul din judetul tau, un Card de sanatate, dupa ce faci o cerere si in maxim 7 zile, il primesti acasa.Este valabil 6 luni.
Mai ai varianta,sa faci asigurare medicala,pe care o platesti,la agentia de turism, prin care cumperi biletul de vacanta.
Eu, iti recomand, sa iei cardul de sanatate, deoarece nu te costa nimic.In speranta,ca nu o sa ai probleme grave(eu imi iau la mine,tot ce tine de urgenta:paracetamol,smecta,aerius,leucoplast, tinctura de propolis, etc), nu cred ca este mai buna asigurarea medicala, pentru care mai dai si atatia bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am calatorit f mult si nu am apelat la asigurarea de sanatate.e bine sa o faci doar daca intentionezi sa stai o perioada mai mare in afara tarii.nu este obligatorie cei de la vama nu o mai cer, nu mai este acea lege de multa vreme.calatorie placuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează