|

Am un coleg e la un liceu cu alimentatie publica ce stiu eu ce bucatar ospatar. si a fost in practica si azi mi-a spus ca a fost la un restaurant in practica si imi spune ca e foarte rau. la pus sa spele pe jos sa curete morcovi legume. etc si sa spele vase.



Voi ce zice-ti? asa ajungi bucatar vi se pare corect? sa tot speli. eu zic ca asa nu invata absolut nimic.



Care stiti ce ziceti?



Funda!

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, vreme de cativa ani cu siguranta tot asa va face. Sau va face amandoua muncile: intai cea de jos si in timpul liber cea elevata pentru care are diploma.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Este singura metoda sa inveti. Ca bucatar trebuie sa stii sa faci la perfectie tot ce se face in bucatarie, de la cumparaturi, la spalatul pe jos, fiindca altfel vei fi un bucatar foarte prost. 2-3 ani faci numai munci grele si neplacute pana le inveti la perfectie si stii sa le faci de nota 10+, abia apoi treci la invatatul secretelor bucatariei. Nu exista nici o alta metoda de invatare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Brigaela):

Aveti dreptate dar de ex termina si ea acea diploma. si cand va vrea sa se angajeze tot asa va face?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ma e practica. Ce ai vrea sa faca? Sa gateasca pentru oameni? Normal ca il pun aia sa spele vase ca nu stie sa gateasca. Eu sunt la profil electric si crezi ca ma lasa maistri sa ma joc la tabloul electric din atelier? Cand aveam practica invatam lucruri interesante si folositoare (glumesc, ascultam muzica si vorbeam).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E una dintre meseriile in care se porneste, cum se zice, de jos. Ce ar fi vrut, sa-l puna sa dea gust la ciorba sau sa faca platingul la Moules Farcies?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toți marii „chef"-i au trecut prin asta. Nu poți să fii un bucătar bun într-o bucătărie jegoasă, fără să ai habar cum se curăță legumele de coajă, peștele de solzi etc. Dacă nu-i place să facă toate astea, să-și schimbe meseria!
Se pare că într-adevăr, nu învață nimic, dar din cauză că meseria asta nu prea e pentru el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai vrea sa te puna sa le strici mancarea, meseria se fura si trebuie sa ai si ceva inclinatie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da prietene. ca sa ajungi bucatar trebuie mai intai sa iti antrenezi nervii.
cand iti vin 100 de insi de-odata la masa, trebuie sa fii brici.
in orice meserie incepi de jos, ca sa inveti chestiile de baza. si eu cand am facut practica, primul lucru care l-am facut a fost sa frec tacamuri si pahare. si dupa am intrat sa servesc.
asa e si la bucatarie. mai intai inveti sa speli vase, sa cureti legume si dupa incepi sa gatesti.

regula numarul 1 in bucatarie e curatenia. spune-i sa gaseasca pe net despre standardele HACCP.

nu il lasa sa intre direct in paine pentru ca 1 nu are experienta, 2 materia prima(legume, carne etc) costa. 3 nestiind regulile de igiena risca sa "contamineze" spatiul de lucru. aici fac iar referire la regulile HACCP

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar nu vrea sa fie din prima sef

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează