| razadeluna a întrebat:

As vrea foarte mult sa vizitez Sfinxul si Babele...Cum se ajunge acolo, cat timp ia, detalii, traseu, si in ce perioada a anului e mai indicata o asa excursie?
Cum v-a placut, daca ati fost acolo?

6 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Babele si Sfinxul sunt monumente ale naturii situate in Muntii Bucegi, care s-au format in urma fenomenului de eroziune eoliana, manifestat prin procese de distrugere (eroziune), transport si sedimentare a materialului rezultat.

Cele doua formatiuni naturale sunt inconjurate de legende care vorbesc despre transformarea Babei Dochia in stana de piatra sau chiar despre locuri de reculegere ale zeului dac Zamolxe.

"Babele" reprezinta si numele culmii muntoase aflate in partea central-nordica a masivului Bucegi, de pe care puteti pleca spre alte puncte de interes, cum sunt Varful Omu (2505 m altitudine) sau Crucea de pe masivul Caraiman.

La "Babele" puteti ajunge din Busteni, cu telecabina. Situat la 2216 m, Sfinxul, atrage prin forma umana pe care natura a sculptat-o de-a lungul timpului. Bine pozitionat, cu o privire aspra, el da impresia ca supravegheaza acele plaiuri

lolita
| lolita a răspuns:

Eu am fost vara, am trecut pe acolo cand mergeam la Predeal. se poate ajunge si cu masina pana la telecabina. peisajul este superb, te simti liber si uiti de tot stresul zilei de zi cu zi.

| cretz a răspuns:

Este superb si cel mai bine este sa mergi vara. Eu am fost acum 1 an sau 2...deci,mergi cu trenul pana in Busteni. Daca mergi pe jos trebuie sa o iei asa : iesi din gara, o iei la stanga si trebuie sa mergi mult, pana aproape de iesirea din busteni.Trebuie sa mergi pe partea opusa garii, adica sa traversezi. La un momentat vei intalni un indicator si va trebui sa o iei la dreapta. Ca sa urci si sa si cobori mi se pare ca e 40 de lei de persoana. Dar o data ce ajungi acolo te-as sfatui sa cauti si cascada urlatoarea. E o cascada superba tot pe langa locul de unde tu trebuie sa iei telecabina happy

| lexony a răspuns:

Pai Sfinxul si Babele sunt in Bucegi, e mai indicat sa mergi vara si e super misto. Traseul si timpul nu ti'l pot zice pentru ca nu stiu d unde esti.

| niko_6014 a răspuns:

Vreau sa stiu daca pana la babele exista traseu de picior, noi vrei sa mergem perpedes, nu cu telecabina

| Ciobanu_Paul_1988 a răspuns (pentru niko_6014):

Da,se poate ajunge si pe traseu de picor la babele, este traseul Busteni-Jepii mici-Cabana Caraiman si de acolo incepe alt traseu spre babele, traseul incepe chiar de la telecabina dar este deschis numai vara si este destul de greu, de la telecabina pana sus faci cam 4 ore.
Traseul este foarte ingust pe o parte e stanca si pe cealalta prapastie sunt zone in care trebuie sa te tii de radacinile pomilor, stanci, cabluri sau lanturi. Peisajul este superb se merita sa-l faci daca crezi ca poti sa urci pana sus, daca stii ca nu poti sa urci pana sus nu urca deloc pe acest traseu pentru ca este foarte greu sa cobori inapoi.