| tudy2003 a întrebat:

_Imi puteți spune va rog tot ce știți despre profilul turism si alimentatie? Dar despre stiinte sociale? Cat mai multe explicatii! Dau funda! ☺

Răspuns Câştigător
| SimonaSimona01 a răspuns:

Stiinte sociale : La stiinte sociale materiile tale de baza sunt: romana, istoria, limbile straine si logica(intr-a 9), psihologia(intr-a 10-a), economia(intra- 11-a) si filozofia(intr-a 12-a). Matematica vei face cel mult 3 ore pe saptamana. Eu intr-a 9-a si a 10-a am avut un optional de mate si faceam 3 ore, dar intr-a 11-a si a 12-a am facut si fac numai 2 ore pe saptamana. Intr-a 9-a si a 10-a vei avea cam aceeasi materie de parcurs ca si cei de la real, dar dintr-a 11-a nu vei mai face: fizica, biologie si chimie, in schimb vei avea muzica si/sau desen pana in clasa a 12-a. Eu am facut intr-a 9-a, a 10-a si a 12-a am facut si fac si desen si muzica, numai intr-a 10-a am avut doar muzica(asta e si in functie de ce optionale va alegeti voi). In clasele a 9-a si a 10-a aveti putine optionale(maxim 3 cred si astea s-ar putea sa va fie puse la "nimereala"; exista prosibilitatea ca profesorii care nu au catedra completa sa va ia clasa etc.; de asta si eu am avut intr-a 9-a si intr-a 10-a un optional aiurea la mate cand noi nici nu voiam sa auzim de materia asta). Intr-a 11-a si a 12-a o sa aveti cam 6 optionale(de exemplu noi ne-am ales inca o ora de sport ca nu aveam de cat una, o ora de gramatica, de TIC(Tehnologia Informatiei si a Comunicarii-noi nu facem Info- etc). In rest sa stii ca e mult mai lejer fata de alte profile. Pe langa liceu eu am putut sa am si alte activitati extrascolare: teatru, voluntariat etc. Acest profil mie mi se pare o imbinare intre real si uman(de ex cei de la filologie nu mai fac mate deloc, fac latina). Ca venii vorba de latina: o sa faci intr-a 9-a si intr-a 10-a si atat. Teze vei da la istorie, romana, prima limba strina(care presupun ca e engleza) si materia asa numita "socio-umane": logica, psiho, eco, filozofie. Facultati ai o gama variata pentru ca eu cred ca profilul asta le are cam pe toate.
Turism si alimentatie
Nu stiu prea multe dar am cativa prieteni care au fost "victimele" acestui profil.Tot ce stiu e ca dai teza la economie, geografie cred si faci practica.In cazul lor faceau practica pe la restaurante; ii punea profesorii sa spele vasele, sa faca curat, le aratau cum se aranjeaza o masa, cestii d'astea.Stiu lucrurile astea din ce imi povesteau ei iar practica asta o faci mult si bine. Spre exemplu cand noi toti am luat vacanta de vara in 22 iunie ei inca mai continuau cu 2 saptamani de practica.

1 răspuns: