anonim_4396
| Anonim întreabă:

In urma Examenului de Evaluare Nationala am decis sa merg la un liceu Economic.(nu stiu daca exprimarea mea e corecta, dar nu asta ma streseaza acum) Ideea e ca profilul pe care merg(daca intru) se numeste Turism si Alimentatie. As vrea si eu sa stiu Care sunt materiile si cate ceva despre practica.

Răspuns Câştigător
| 11334555 a răspuns:

Bunahappy
Am si eu in liceu profilul asta si din cate am auzit materiile de baza sunt astea: Studiul calitatii produselor si serviciilor, Igienii muncii, Bazele restauratiei si in rest nu mai stiu,
eu sunt la profil economic si in a9a am facut:contabilitate, studiu si organizarea unitatiilor economice. Acum am trecut a 10-a si mi-au dat carte de "Educatie antreprenoriala" si "Economia intreprinderii".
Si inca ceva: o sa faci 3 saptamana de practica la sfarsitul anului scolar[probabil in hoteluri, restaurante, etc.] + o saptamana in plus de scoalahappy
Noi asa am facut. Succes:*

| Ioanaah a răspuns (pentru 11334555):

Multumesc frumos! Succes si tie.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim explică:

O să faci pentru început 4 module (materii de specialitate). Practica se face în funcţie "dotăriile" şcolii respective: ori aveţi în şcoală o bucătărie special amenajată pentru practică unde gătiţi şi sunteţi învăţaţi cum se serveşte, ori faceţi la un restaurant cu care urmează să încheiaţi o convenţie de practică. Restul materiilor sunt exact aceleaşi ca şi din gimnaziu.

| Ioanaah a răspuns (pentru anonim_4396):

Practica e doar pentru gastronomie? Eu din cate stiu in a 10-a Turismul se desparte de Gastronomie, IAr eu prefer Turismul.

| Anonim explică (pentru Ioanaah):

După clasa a 10-a se vor separa clasele. Fiecare elev îşi alege pe ce vrea să meargă mai departe. Dar, până atunci, practica se face ca şi pentru gastronomie.

| Ioanaah a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc mult.