| Errnesto a întrebat:

Buna! In vara asta as vrea sa merg in Spania dar as vrea sa astiu ce acte imi trebuie sunt minor si voi merge singur fara parinti

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai nevoie de declaratia notariala autentificata a ambilor parinti, prin care isi dau acordul sa pleci in Spania si indica un insotitor major. De asemenea ai nevoie de cartea de identitate sau de pasaport.
Inainte de plecare, cu cateva zile, va trebui sa verifici si conditiile de calatorie in Spania, avand in vedere ca in situatia pandemiei acestea se pot modifica destul de rapid.

| darrio2007 a răspuns:

Nu poti pleca singur fara a fi insotit de un adult, cu procura notariala.

| mihai69 a răspuns:

Singur nu poți merge, decât dacă pleci cu avionul și în prealabil compania aeriană a fost împuternicită de către ambii tăi părinți să te însoțească până la destinație.
Ai nevoie de bilet de avion, pașaport sau C.I. valabile, plus cele menționate pe s@itul MAE pentru accesul în Spania.
„Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/. În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea", iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat."
https://www.mae.ro/travel-conditions/3747