|

Buna,maine ma duc la Busteni si vreau sa vizitez ceva, ce ar cam fi de vizitat? funda

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Monumentele naturale Cascada Urlătoarea, Babele, Sfinxul din Bucegi, Grupul Bătrânilor se află în preajma orașului. Tot în zonă se află rezervațiile naturale Parcul Național Bucegi, Poiana Crucii, Babele, cu acces direct prin Telecabina Bușteni-Babele.

Pentru turiștii care nu caută neapărat drumețiile montane, există obiective turistice în zona stațiunii:

Casa scriitorului Cezar Petrescu - construită în 1918 (arhitectură tradițională); în prezent aici este amenajat Muzeul Memorial Cezar Petrescu.
Castelul Cantacuzino (Bușteni) - construit in anul 1910 de către Gheorghe Cantacuzino;
Biserica Domnească - construită în anul 1889, ctitorie a regelui Carol I și a reginei Elisabeta, se remarcă prin arhitectura deosebită, dotările interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu)) și vechimea sa.
Mânăstirea Caraiman - o mânăstire de călugări ce poartă hramul „Înălțarea Sfintei Cruci" și care este amplasată într-un cadru mirific chiar la poalele muntelui Caraiman.
Monumentul „Ultima Grenadă" - a fost ridicat în anul 1928 și este dedicat eroului caporal Vasile Mușat.
(wikipedia)

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai...prin Busteni poti vizita Babele si Sfinxul(Mergi cu telecabina) si Cascada Urlatoare(urci un pic) sau poti urca pana la Cruce(e f frumos).De asemenea, poti merge prin imprejurimi de exemplu:
-Sinaia(Peles, Pelisor)
-Branul(Castelul Bran)
-Langa Bran(de fapt pe o stanca) se afla Cetatea Rasnov.
-De la Bran(treci de aglomeratia infernala din Bran), poti sa o iei spre Moeciu(de sus si de jos) este f frumos acolo si iti recomand loculbig grin
sper ca te-am ajutat!big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cascada urlatoarea, babele, sfinxul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna!
Poti sa vizitezi Babele si sa te dai cu telecabina.
Te pup, pa pa! :*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Peles, Castelul Bran. Ai sa gasesti multe locuri frumoase.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Eviix):

Confunzi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dennissel):

Ce? Iti este greu sa mergi pana in Sinaia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Eviix):

Da!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dennissel):

Asta e! Stai acasawinking.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

10. Jepii Mari

Traseul este accesibil numai vara, iarna fiind interzis intrucat exista pericol de avalansa. Acest traseu nu prezinta dificultati tehnice mari, iar zonele mai dificile, si cu pericol de alunecare (in special pe vreme umeda) au fost asigurate cu cabluri. Traseul incepe de la telecabina din Busteni si pana la un punct este comun cu drumul ce duce la Cascada Urlatoarea. Aproape de final urmeaza o poteca asigurata cu cabluri, pe alocuri sapata in stanca, zona denumita "La Scari" si dupa cateva serpentine printr-o zona de jnepenis se ajungem la Cantonul Jepi. De aici traseul poate continua spre Cabana Piatra Arsa (20 min.), Cabana Babele (1h30min) sau Cabana Caraiman (1h30min).
9. Jepii Mici

Atentie traseu periculos! Vara nu este dificil daca esti bine echipat si ai experienta, insa iarna este interzis intrucat exista pericol de alunecare, avalansa, iar in partea de sus a jepilor vantul bate cu putere si se formeaza ceata. Incepatorii ar trebui sa parcurga acest traseu insotiti de cineva cu experienta si mai ales intr-o zi frumoasa (pe ploaie traseul devine alunecos). Pana se capata experienta este indicat sa se urmeze acest traseu doar la urcare (accidentele se petrec de obicei la coborare). Drumul incepe de la telecabina din Busteni, iar pana la Cabana Caraiman se fac aproximativ 3 ore. Odata ajunsi aici variantele de continuare a drumului sunt: Cabana Piatra Arsa (1h30min), Cantonul Jepi (60min.), Crucea de pe Caraiman – traseul prin brana Caraiman este spectaculos pentru peisaj, dar total neindicat celor cu rau de inaltime intrucat poteca e ingusta, in stanga e stanca, iar in dreapta hau (60min.) sau telecabina/Cabana Babele/Sfinx (30min.).
8. Crucea Caraiman

Crucea Caraiman este un monument construit intre anii 1926-1928 pentru a cinsti memoria eroilor ceferisti cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial. Crucea este metalica si are 28 metri inaltime si doua brate de cate 7 metri fiecare. Cel mai usor si rapid traseu catre Crucea Caraiman...2004 - 2102 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai si eu am fost la Busteni zic sa mergi cu telecabina sa vezi babele si sfinxul si babele daca nu viziteaza muzeuri si locuri de acolo si te poti caza la niste hoteluri de doua sau trei stele eu cand am fost erau foarte luxoase happy Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează