|

Buna! Pentru cei care ati fost in Istanbul, ce este frumos de vizitat? Si as dori muuulte informatii care ar trebui sa le stiu despre ce se intampla pe acolo.Cum sta treaba cu preturile, mancarea, populatia, etc. Funda!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Http://turcia.directbooking.ro/......i-293.aspx

Citeste e mai bine decat sa stau sa scriu. E foarte frumos ai ce vizit


Este genial in Parcul Gulhane si sa vezi Stramtoarea Bosfor daca vezi astea nu iti mai trebuie nimic. Succes!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, e superb. Iti recomand cu ghid pentru ca altfel iti va trebui mai mult timp sa gasesti cele mai faine obiective. Eu am vizitat Moscheea Albastra, Sf.Sofia, Palatul Topkapi (unde vei vedea sabia lui stefan cel Mare, tezaurul cu o gramada de bijuterii superbe, toiagul lui Moise, capul sf, Ioan Botezatorul), apoi Palatul Dolmabache (o splendoare cu influente franceze, resedinta sultanilir din sec.VIII), Inchisoarea celor 7 turnuri, unde a fost ucis C.Brancoveanu, Podul si turnul Galata (se poate urca in turn), stadionul Galatasaray, o croaziera pe Bosfor, pe langa Turnul lui Leandru si pe sub cele 2 poduri care leaga Asia de Europa, apoi am mai fost pe Insulele Printului (pe 3 dintre ele), pe Marea Marmara, in bazar nu am avut timp. Seara turceasca e absolut obligatorie, grupul nostru am mers intr-un restaurant GAR, unde am vazut dansuri specifice, speciale pentru barbati, dar placute si pentru femei, aruncatori de cutite, iluzionism si am cantat cu solista melodii din toate tarile reprezentate in sala-in seara aia am fost in sala 11 natiuni si s-a cantat in toate aceste limbi, am dansat populara romaneasca, alaturandu-ni-se pe scena si alte natii din sala. Am mai fost pe cont propriu la Biserica Vlaherne. Preturile sunt mari daca mananci in zona istorica, de ex am dat pe un crab 80 de euro, ce-i drept am mancat 2 din el. Au specialitati f. bune, insa e de preferat sa nu amnanci in zona istorica, ca pret, ca atmosfera, insa e superb sa iei pranzul la o terasa alaturi de turisti din toate tarile. Eu am fost in iulie, era f.aglomerat, localnicii sunt primitori, in zona istorica inteleg romana, poti negocia suveniruri. Trebuie sa incerci rahatul turcesc si baclavalele (zeci de feluri), e superb. Daca mai esti si fata si un pic mai blonduta, nu vor lua ochii de pe tine nu doar turcii dar majoritatea turistilor (cei mai multi sunt arabi, chinezi, japonezi, asa mai brunetei :-) ). Distractie placuta.Neaparat aparatul foto cu bateria full pentru ca ai ce fotografia. In palate...2007 - 2060 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mareacluj):

Multumesc pentru raspuns dar este prea tarziu..acum 3 saptamani am fost plecata si a fost miraculos.Totusi,iti multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru buburutza0431):

Ma bucur ca ti-a placut!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează