| Blekz a întrebat:

Buna, pentru viza china de turist, trebuie sa fiu angajat sau sa am ceva bani in banca? Daca nu sunt angajat si nici bani in banca se poate?

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu știu așa, că viza de turist nu are legătură cu situația dtale de angajat sau nu aici, nici cu câți bani ai în bancă sau nu. Trebuie să ai sau o convenție cu o agenție de turism a lor, sau un traseu turistic propus, sau să demonstrezi că ai bani să îți plătești hotelul pe perioada cât stai acolo, exact, 3 zile sau trei luni. Nu te întreabă de unde ai banii, dar să demonstrezi că îi ai.
Dar poți să ai și o invitație din China. se numește vizită de curtoazie.
Așa că, eu zic să citești asta întâi.
http://www.chinaembassy.org.ro/rom/lsfw/qz/
Apoi să te înțelegi cu fata să îți trimită o invitație.
Să aplici pentru vizită către ea.
Să ajungi acolo.
Acolo să vă prezentați amândoi la autoritățile care oficiază căsătoria civilă și să le spuneți povestea voastră iar ei vă vor spune pe loc ce se poate și ce nu.
Iar ce te sfătuiesc eu pe tine. Dacă crezi că emigrarea ta acolo este o floare la ureche, a piece of cake, te înșeli amarnic. Acolo nu stă nimeni cu tine să îți traducă din engleză. Așa că dacă nu ai habar de limba lor, ești acolo fiul ploii și al primejdiei, nu ești bun de nimic, ești un om de nimic.
Așa că decide, sunt situri pe net, de învățat chineză fără prof și bagă în tine un vocabular de bază măcar, și decide ce vei activa acolo, ce vei face ca să întreții o familie, să nu te țină fata pe banii ei.

| Dismally a răspuns:

Nu, trebuie sa mergi la ambasada sa soliciti o viza, platesti taxele, lasi amprentele si pe urma astepti.

| Bizon95 a răspuns:

Cred ca, confunzi China cu SUA
NIMENI nu vrea sa fuga intr-o tara coMuista tongue

insa, sincer, asta e doar o parere, poti sa intrebi singur la botul calului cautand pe google ambasada Chinei sau Ministerul de Externe (unde foarte probabil ca, gasesti toate conditiile, dar in momentul asta, maret, imi e prea lene sa caut pentru tine) si sa dai telefoane, sigur aflii tot ce te nedumereste tongue~~~~