|

Buna! Peste doua saptamani voi pleca in grecia ca mi-am gasit un job acolo. Problema este ca nu stiu deloc limba greaca si nu stiu daca voi rezista intr-o tara straina in felul asta. A mai fost cineva in situatia asta? Ma puteti ajuta cu expresii uzuale in limba greaca? De exemplu daca ma duc la un magazin cum comunic cu vanzatoarea?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Allynutza,nu te speria.Cand am pus eu piciorul in Grecia nu stiam nici apa sa cer,nu exista nici macar ghid de coversatie roman-grec in librarii.
Cumpara-ti unul,n-o sa-ti strice.
La inceput am invatat greaca dupa ureche, dupa melodii, intrebam mereu. Vorbeam engleza foarte bine.Si am avut surpriza sa descopar ca nu prea ma intelegea lumea,pentru ca engleza grecilor este ciudata,tzataita si fara "ce","ci".Te vei obisnui.
Intr-un magazin,indiferent ce vrei,intri si saluti cu hello,vor pricepe ca esti straina si,in general nu te vor bate la cap.
Vei invata repede strictul necesar, o sa vezi, nu-ti fa griji.
Iti doresc sa petreci bine si sa ai parte de greci corecti!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna Allynutza! Daca jobul pe care l-ai gasit nu necesita sa vorbesti greaca iti spun mult noroc, ca in rest inveti limba. Eu locuiesc de 1 an de zile in Grecia, Thessaloniki si pentru ca nu o pot vorbii cursiv nu m-a angajat nimeni, desi ma descurc pentru ca sunt artist plastic si fac la comanda pictura. In ce oras mergi? Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Cumpara un ghid de conversatie rom-grec big grin eu am avut o colega care a plecat vara trecuta sa lucreze in grecia, ea nestiind lb greaca si din cate am inteles vb in engleza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna am afost in grecia si am stat 2 ani.Bineinteles ca la inceput nu stiam limba dar am inceput sa o invat si crede-ma ca nu e grea.Pt inceput e bine saa folosesti engleza pentru ca sunt foarte multi turisti.Cu timpu vei invata.Subces

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează