| davidjames92 a întrebat:

Am o dilema putin mai rara si bizara. Sunt barbat, gay si casatorit cu un alt barbat legal in Marea Britanie. Ne-am casatorit in 2015 si tot in 2015 am adoptat un baietel care acum are 2 ani. Eu la casatorie am luat numele sotului. Sotul meu este englez. Copilul, englez, are pasaport britanic. Aici problema: doresc sa vin cu copilul in Romania in septembrie pentru o saptamana, in vacanta, dar fara sotul meu, care nu poate sa ne insoteasca din alte motive. La plecare din UK nu vom avea nici o problema dar la plecare din Romania pot avea probleme deoarece Statul Roman nu recunoaste adoptiile gay. Am venit cu copilul in tara toti trei in luna martie, si la intoarcere am avut probleme pe aeroport la Cluj, era sa pierdem avionul. Eu am sa iau la mine certificatul de nastere britanic al copilului pe care suntem trecuti amandoi, si declaratie facuta la notar aici in Anglia cum ca sotul e de acord cu calatoria. Oare voi avea alte probleme? Va rog ajutati-ma. Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Ia cu tine: certificatul de casatorie, certificatul de nastere al copilului, declaratia notariala, actul de identitate al tau si pasaportul. In rest, ar trebui sa fie totul OK, mai ales ca vorbesti romana, destul de bine! Nu-ti mai bate capul cu astea... Numai bine!

| Bula a răspuns (pentru Caro34):

E indicat sa ai la tine SI traducerile LEGALIZATE (in Romania) ale actelor care original sunt in lb. engleza!
Le poti face chiar aici, dupa sosire.

| andreia67 a răspuns (pentru Caro34):

Corect. Daca e roman nu ti se pare normal sa vorbeasca romaneste? Stiu verii mei care au plecat din tara la 5-6 ani iar el banuiesc ca a plecat la varsta adulta.

| Caro34 a răspuns (pentru andreia67):

Ce mi se pare mie normal nu are nici o legatura cu asta fiindca am vazut romani care dupa cativa ani de stat dincolo vorbesc nasol romana fiindca nu au mai pastrat legatura cu nimeni si au invatat o alta limba. In fine, posibil cunosti mai putin aspectul asta! Numai bine!

| RAY a răspuns (pentru Caro34):

Uni se fac ca uita limba romana

Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca minorul este cetatean britanic nu vei avea nici o problema. Sa ai la tine actele care dovedesc cele expuse in intrebare.

| Deliiiia a răspuns:

Bună, pune întrebarea la secțiunea Religie.

| Deliiiia a răspuns:

P.s. that was a joke

Sună la compania aeriană și întreabă concret.

| MrJoker30 a răspuns:

Vad ca mi-a sters TPU raspunsul corect in totalitate... o sa ajunga sa dispara cu toleranta lor.

| davidjames92 explică:

Va multumesc tare mult pentru ajutor. Vorbesc foarte bine limba romana pentru ca sunt roman si nu am sa uit niciodata de unde am plecat. Intr-adevar sunt romani care 'uita' limba. Eu sunt plecat in Marea Britanie de 10 ani, 2007 mai exact. Pe atunci aveam 15 ani. Sunt asa paranoic cu procurile deoarece si eu am fost minor plecat in strainatate. Am patit o intamplare nefericita, tatal meu fiind decedat, mereu trebuia mama sa care certificatul de deces la vama. Odata l-a uitat in Anglia, nu ne-au lasat romanii sa ne intoarcem. A mai durat o saptamana pana s-a rezolvat atunci. De atunci sunt paranoic.