| drogh a întrebat:

Buna seara, am o intrebare la care as vrea sa raspunda doar cei care au calatorit cu avionul.
Urmeaza sa plec in Germania si am bilet la Wizz. Nu am mai fost niciodata, asa ca nu stiu cum decurg lucrurile. Am luat doar un bagaj de mana, asa ca ma intereseaza urmatoarele aspecte.
1. Am inteles ca am voie cu 100 ml de parfum, dar gel de dus am voie? Tot 100 de ml? Sau spray-uri de corp de 100 ml?
2. Am inteles ca totul trebuie sa se puna in pungi resigilabile si transparente. Au ei la control asa ceva sau trebuie sa cumpar eu?
3. As vrea sa imi iau o trusa de machiaj (foarte mica), un rimel, un ruj, cateva pensule. Se poate?
4. Pe langa acestea, as vrea sa stiu daca am voie cu placa de par... Citisem pe net ca da, dar nu stiu daca cei de la Wizz sunt de acord.
5. Ce este acel Duty-free?
6.Controlul bagajului se face printr-un scaner sau trebuie sa desfac si sa vada tot ce am in el?
7. La Wizz este voie cu un rucsac (gratuit) de maxim 10 kg din cate am auzit?
8. Locurile la avion cum se dau? Daca vreau la geam, imi poate da? Eu am un bilet cumparat online de altcineva.
9. Este vreo senzatie la decolare, aterizare? Am inteles ca unii au luat si pastile pentru frica, sau ceva de genul.
10. Pentru ca urmeaza o perioada in care s-ar putea sa-mi vina menstruatia, pot sa iau absorbante la mine sau nu-mi da voie cu ele? Multumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| vmalex21 a răspuns:

Buna.Cred ca iti pot oferi niște lămuriri deoarece călătoresc des cu Wizz pe Germania-Romania din diferite aeroporturi.Sa începem:
1-Regula spune 100 de ml pentru fiecare produs maxim(in sticluță sau alt ambalaj)si maxim 1000 de ml lichide in total.In practica depinde peste cine dai la aeroport. Daca ai multe produse gen parfumuri e recomandat sa iti iei bagaj de cala sau sa pui pe autocar(costa 10-15 euro)
2-Da,toate produsele lichde(creme, pasta de dinti, parfum, etc)se pun in pungi din plastic transparente și resigilabile.In strainatate iti mai dau ei sau sunt la automate cu 50 de centi, in Romania nu am vazut asa ceva.
3-Poti lua o trusa de machiaj dar fara pensete, forfecute sau alte obiecte ascutite.
4-Da,se poate cu placa de par
5-Asa-zis magazin fara taxe vamale.Cea ce vezi prin aeroporturi nu prea mai are nicio legătură cu Duty-Free.
6-Bagajul de mana trece printr-un scaner si in situatie excepționale este desfăcut. Spre exemplu daca vad pe scaner ca ai un tub de spray deodorant, foarfeca, etc.
7-Un bagaj de mana care să se încadreze în dimensiunile lor(ceva de genul 20-30-40).Asta înseamnă o gentuta mica sau un rucsac.In practica depinde peste cine dai in aeroport, eu am avut bagaj si mai mare si a fost ok dar nu iti recomand sa te riști.Consulta site-ul lor.
8-La Wizz locurile se dau aleatoriu, daca vrei sa stai la geam trebuie sa plătești o taxă ca sa iti alegi locul.Eu am plătit aproximativ 10 euro ca sa imi aleg locul.In cazul tau iti vor oferi un loc oarecare.
9-Simti ceva in urechi, in general nu este ceva,, uau, Important e sa fii mancata, hidratata si sa nu fii stresata.
10-Da poti sa iei dar in Germania oricum sunt mult mai ieftine si bune ca toate produsele de igienă personală.

5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Ai mai mult decat o intrebare si nu doar un topic pentru aceste intrebari ci doua de fapt;)
https://www.tpu.ro/......a-si-am_1/

| Violleta2022 a răspuns:

1. Lichidele pot fi luate la bord numai dacă se află în recipiente de maximum 100 ml, ambalate într-o pungă de plastic de 1 litru, transparentă și resigilabilă, cu dimensiunea de 20 × 20 cm. Bagajul va fi verificat la aeroport.

2. iti pui tu in pungi

3. da, machiaje se pot lua (fara forfecute sau unghiera cu cutitas)

4. da, ai voie cu placa de par

5. Duty free - inseamna "fara taxe" si sunt diverse magazinase care vand produse de imbracaminte, incaltaminte, mancare bautura si parfumuri, fara taxe (adica preturile sunt mai mici ca in magazinele normale)

6. controlul se face prin scanner, dar daca lor li se pare ceva suspicios, ti se desface bagajul si este controlat

7. este voie cu 1 singur bagaj de cabina, care nu trebuie sa depaseasca greutatea de 10 kg si cu dimensiunea maximă de 40 × 30 × 20 cm. Atentie, daca bagajul depaseste masurile impuse de WizzAir, va trebuiis a platesti 25 euro si ti-l trimit la cala.

8. Locurile se dau pe bilet, trebuind sa te asezi doar unde este specificat pe bilet

9. la decolarea si aterizare o sa ai un mic gol in stomac, dar trece repede si nu-i nimic de speriat. Zborul este oricum, foarte scurt.

10. Da, poti sa-ti iei absorbante la tine.

https://wizzair.com/......ie/bagajul

| vmalex21 a răspuns (pentru Violleta2022):

In aeroporturile românești nu prea mai exista Duty Free cu adevărat....la Sibiu de pildă o apa minerala Dorna sau o amărâta de Cola costa 3 euro in Duty Free. Tigarile au același preț ca in supermarket. Daca stai sa calculeze iti dai seama ca nu e nici pe departe mai ieftin.Cu totul altfel sta treaba spre exemplu la granița cu Republica Moldova sau Serbia unde magazinele alea chiar vand sau vindeau produse la preturi de Duty Free.

| Violleta2022 a răspuns (pentru vmalex21):

Sunt convinsa ca fata se referea la Duty_free-ul din Germania, nu cel romanesc.

| vmalex21 a răspuns (pentru Violleta2022):

Depinde si de aeroportul pe care va ateriza. Daca va ateriza la Frankfurt Hahn sau Baden Baden mai mult ca sigur ca nu va da peste niciun Duty Free.Intr-un aeroport mai mare va avea toate șansele să găsească ceva.