| denisaromina25 a întrebat:

La voi cum a fost primul zbor cu avionul? Îmi doresc nespus de mult sa merg in Londra când voi putea și mă întrebam cum e ..la voi cum a fost? E gălăgie? Cum procedezi? Adică de la decizia de a merge,luarea biletului, plecarea și întoarcerea? Care e faza cu biletele, adică un bilet e dus și întors? Va rog să îmi explicați și cel mai detaliat răspuns ( sa fie și de folos maxim) primește fundă!

Răspuns Câştigător
| AndreeaDeeaDs a răspuns:

Bună draga mea!
Biletul poate fi dus întors, dacă știi dațile sigure la care te întorci, sau doar dus. În acel bilet tu selectezi și bagajele pe care le ai. Eu am calatorit cu Wizz și pentru faptul ca am avut un bagaj de mana și un troller, am luat priority, dacă nu luam cu opțiunea asta plăteam în jur de 120 lei bagajul. Trebuie sa ai grija ce pui în bagaje, sa ai parfum, loțiuni de 50-100 ml puse în punguțe separate, ai voie 1 cartuș de țigări, fără mâncare, apa, pe acestea le iei din Duty Free, după ce treci de control. O sa fie 2 controale. La primul pui într o cutie care se mișcă pe o banda cum sunt acelea de la Kaufland tot ce ai tu ca bagaj, scoți cureaua, cerceii și inelele, treci print-un fel de scanner și dacă ești ok treci mai departe. Ce nu le convine lor poate sa îți oprească acolo sau sa le plătești... De aceea trebuie sa ai grija la bagaj și la dimensiunile acestuia. Al doilea control va fi când vei pune bagajul într-un fel de suport pentru a măsura ei bagajul tău sa vadă dacă ai respectat dimensiunile, daca da, înaintezi spre avion, dacă nu, plătești 120-130 lei. Dacă ai cu prioritate, nu ii interesează și nu mai bagi nimic în acel suport. Când ajungi sa urci treptele spre avion, îți cauți locul, sunt câte 3 locuri, cel mai preferabil e la geam deoarece vezi totul. La plecare avionul încearcă sa își ia zborul, de aceea el mărește viteza și atunci merge repede pe pistă ca un autobuz și deodată decolează, atunci vei avea ca un gol în stomac. Cu cât urci la înălțime ți se face puțin frica ca te vezi departe, dar te vei obișnui. Poți spune personalului sa îți ofere o pastila în caz ca îți este rău. În avion poți cumpăra tot ce îți trebuie dacă nu ai reușit din Duty Free, de la mâncare pana la accesorii și parfumuri happy important e sa ții centura, și la turbulente vei avea senzația de urechi infundate, sau de o stare ciudata. Totul va fi bine. Trebuie doar sa te relaxezi, sa citești o carte, sa faci integrame, poți chiar sa te joci jocuri, dar telefonul neapărat închis. La aterizare e aceeași chestie ca la decolare, doar ca el rămâne câteva secunde în aer pentru a putea ateriza în condiții de siguranță, pilotul mereu anunță pe parcurs cât mai e pana la destinație, de obicei atmosfera este una plăcută. Poate fi gălăgie în avion dacă o face cineva... În rest se aude doar cum merge avionul. E ca la orice mijloc de transport, doar ca mai special. P. S: La coborârea din avion o sa ai puțin urechile infundate din cauza altitudinilor la care a zburat avionul, dar îți revii repede. Dacă ai troller mare, adică bagaj de cala, atenție sa îl urmărești, trebuie sa te interesezi de unde îl vei lua. Acesta vine tot pe o banda rulanta. Numai bine!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

A fost ok, senzatia de la decolare mi-a dat fiori ca accelereaza brusc si tremura tot, dar odata ce ajunge in aer e totul lin. Mai apar din cand in cand turbulente, dar e ceva normal.

E galagie, ai niste motoare cat o casa care merg. Liniste nu e.

Biletele se iau online. Cu cateva zile inainte de zbor faci tot online check in. Atentie biletul il primesti abia dupa check in, nu dupa cumparare.

Biletul e cum vrei tu, fie doar dus, fie dus intors.

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde cu ce linie aeriana zbori!
Primul zbor a fost cu Taromul si am avut impresia a tot drumul, ca se va rupe si dezmembra avionul, din cauza lipsei de antifonare a avionului si motorului.
Am zburat apoi cu avioane trans-oceanice, foarte mari, unde nu am mai auzit nimic si zborurile au fost atat de placute, ca iti era mai mare dragul sa calatoresti. Singurul inconvenient fiind statul intr-un scaun pentru 13-14 ore de zbor. ma rog, te mai poti ridica, dar nu poti sta tot timpul pe coridor, ca sunt mult calatori care au nevoie sa se miste.
In orice caz, mancarea calda, gustarile, bauturile, televizorul de pe scaun cu zecile de filme disponibile, fac calatoriile transoceanice mult mai placute, decat cele pe distante scurte, de cateva ore.
Nu-i nici o faza cu biletele, ca se iau dupa nevoie: ai nevoie sa mergi unde si sa stai pe termen nelimitat, iti iei bilet doar de dus. Daca pleci intr-o vizita sau calatorie scurta, iti iei bilet dus-intors, ca la tren.
Singura diferenta este spre tara unde calatoresti, daca ai nevoie de: buletin, pasaport si viza de turist pe pasaport, sau de munca, dupa caz.
UK nu mai este in Uniunea Europeana si acum se calatoreste cu viza pe turist pe pasaport (sau viza de munca, daca esti angajat acolo). Am inteles ca, mai este o perioada scurta, de cateva luni, cand inca se permite intrarea fara viza, dar se va incheia la sf de an.
Zborul pana la Londra este de 3-4 ore, foarte usor si simplu, fara incidente, fara probleme, ca-i peste continent si nu-s curenti masivi de aer, sa produca turbulente, ca la cele care traverseaza oceanul.
La zborurile internationale, ai obligatia sa fii cu 2-3 ore inainte, in aeroport, pentru a avea timp suficient sa ti se verifice bagajele, actele si sa mergi pana la poarta unde decoloeaza avionul tau.
In Romania este f simplu, fiind un aeroport atat de mic, dar in alte aeropoarte internationale mari si f mari, se pot schimba autobuze sau trenuri, care te duc la alte porti de plecare.
Copii minori calatoresc peste hotare, insotiti de parinti sau de un tutore legal, cu procura de la parinti.

| ReignForest a răspuns:

Eu am avut biletele de dus și întors cumpărate de altcine, era ieftine(acum 3 ani). Primul zbor a fost la Londra.În aeroport intri și îți pui lucrurile pe bandă(eu am avut norocul să fiu și scanată deoarece nu scana pe toți), după am așteptat apoi am intrat.Nu te controlează în avion la bilet(eu aveam bilet la margine dar am stat la geam), e plăcut mulți nori nu prea se vedea, dar a fost ok.Acum cu covid-19 e diferit.