|

Buna seara TPU, 2 intrebari: Poate zbura un minor singur din Ungaria in Belgia cu wizzair (din cate am inteles se poate doarece e in spatiul schegen) dar la intoarcere poate veni de la Bruxelles la Timisoara fara a avea probleme sa intre in tara deoarece nu are insotitor? (adica declaratia parentala trebuie doar la iesire din tara nu)? A mai avut cineva vreo experienta de genul?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Compania Wizz Air refuza transportul cetatenilor romani sub 18 ani care nu prezinta, la imbarcare, documentele necesare potrivit legislatiei romane ( Legea nr.248/2005).Copiii in varsta de peste 14 ani pot calatori pe cont propriu(neinsotit de parinti) NUMAI DACA, la imbarcare, prezinta declaratia notariala semnata de catre ambii parinti!---citeste, pe site-ul companiei, sectiunea "Anunt important pentru cetatenii romani sub 18 ani ":http://wizzair.com/ro-RO/useful_information/booking_children

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca sa iesi din tara ai nevoie de declaratia parentala, si ca sa calatoresti singurel deoriunde oriunde ai nevoie de insotitor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă minorul are peste 14 ani, răspunsul este DA. Nu e nevoie de declarație notarială pentru REVENIRE în țară; doar pentru ieșire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cate stiu eu, la companiile aeriene exista posibilitatea unui insotitor de zbor pentru minori, unul dintre angajatii companiei, si nu este nici foarte scump tariful. Aceasta posibilitate se poate verifica telefonic la compania ce va efectua zborul pe ruta dorita. Sper ca ti-am fost de ajutor intr-o oarecare masura!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează