anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am 12 ani si m-am tot gandit... Oare cand voi avea 18 ani, ce job pot avea in tara asta? M-am gandit si tot gandit si pana la urma am ajuns la concluzia ca mai bine voi munci in strainatate daca vreau sa castig ceva bani... Iubesc engleza si imi place sa o vorbesc, vorbesc in engleza si singura in casa cu oameni imaginari. Vreau ca atunci cand merg la liceu sa merg la un liceu de limbi straine, sa ma duc sa studiez engleza sau ceva de genu. big grin

Si eu as cam vrea sa ma mut in America, si sora mea isi doreste asta de cand e mica. Stie foarte bine engleza si ea, de asemenea. Acum sa nu ziceti ca am impresia ca daca bat din palme, hop, m-am mutat in America. Stiu ca este greu. M-am interesat pe net si am aflat ca trebuie sa faci rost de viza permanenta prin nu stiu ce metoda, trebuie sa ai o locuinta stabila, trebuie sa ai un job si un salariu okay. Gresesc? Asta am gasit pe net! Problema e ca : bun, eu studiez engleza, dar ca ce ma angajez acolo? Doar nu ma duc sa lucrez la McDonald's sau KFC! Ma duc sa castig ceva bani, ca altfel mai bine raman in Romania. Ceva idei? Ce se plateste bine de exemplu: designer sau ceva? Fara medic va rog eu!

Eu m-am gandit la niste orase: Boston, San Francisco deoarece sunt orase linistite din cate am citit pe net... Desi eu as vrea in California, dar na!


In fine! Va rog eu, cei care stiu, sa ma ajute cu ceva sfaturi. Cineva care sta in USA de preferabil! Dar orice sfat e bine venit!

Răspuns Câştigător
| moshulica a răspuns:

Mi-a facut placere sa-ti ascult gandurile, exprimate cursiv in limba... romana!
E frumos sa visezi la modul cum iti vei cladi viata punand la temelie cunostinte acumulate prin munca (nimeni nu s-a nascut invatat, nu?)

Nu-ti pot fi de mare folos cu sfaturi dar nici nu cred ca ai avea nevoie de cele venind de la unii de aici care doar au impresia ca au cunostinte elementare de limba romana. Sunt convins ca stii si faptul ca un tanar de 18 ani nu poate avea argumente in CV pentru a i se oferi un salariu mare in vreun domeniu care necesita o inalta calificare/experienta. Poate te gandesti, inca de acum, la domeniul in care ti-ar placea sa te specializezi DUPA terminarea liceului! Si, inainte de facultate, cam ce liceu ar fi cel mai potrivit si care este nivelul pe care trebuie sa-l atingi neaparat pentru a fi admis(a) cu certitudine acolo.

Iti doresc sa ai inspiratia de a face, de fiecare data, alegerea potrivita la trecerea dintr-o etapa in alta a evolutiei tale.

7 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Da

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Cu engleza singura, nu prea faci nimic. Gandeste-te ca nici cu limba materna, singura, nu faci nimic. Daca esti adepta a tocitului, ai putea sa dai la drept in Anglia, putand obtine burse de bani, fata de America, unde invatamantul se plateste. Ai putea deveni profesoara de limba engleza in America, dar nu recomand. Prea mult stres. Am niste rude care sunt profesori acolo si trebuie sa publice mereu articole, altfel vor fi dati afara. Sau ai putea sa te apuci serios de matematica si informatica si vei putea trai decent si in Romania.

| BeagleLover a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pai de asta am intrebat ce se plateste bine, ca sa stiu ce facultate as putea face

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru BeagleLover):

Poate translator, dar nu cred ca vei lua atat de multi bani in Romania incat sa te saturi de ei, aruncandu-i pe geam.

| BeagleLover a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Ce se plateste bine ca sa stiu ce facultate sa fac daca merg in America/UK

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru BeagleLover):

Daca vrei domeniile cele mai bine platite in America, uite-le: chirurgi, IT-isti, psihiatrii, avocati, judecatori, dentisti. Au salariile, in medie, cam la 150-200.000$ pe an.

| GeoforceExperience a răspuns:

Ce vrei sa faci tu in america? Tu sti ca din 325 milioane populatie 43 milioane stau pe drumuri? Salariu minim e 960 dolari cand apartamentele costa dublu sau mai mult, Daca nu ai relati nu faci cam nimic