|

Buna TPU, am 17 ani si parinti mei sunt despartiti sunt incredintata mamei si as vrea sa stiu daca pot iesi din tara cu avionul doar cu buletinul si neinsotitahappy? raspunsul cel mai detaliat prineste funditaaaaaaaaaaaaa

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

NU iti trebuie acordul ambilor parinti.
Ca sa iesi din tara iti trebuie buletin(pentru tarile din UE)/ pasaport(pentru restul tarilor)+procura de la mama ta care spune ca e de acord sa te lase in afara tarii, dar insotita de altcineva[un profesor sau o stewardeza care e obligata sa semneze un act de"predare"]+certificatul de divort in care spune ca mama ta e singurul tau tutore legal(astfel nu mai ai nevoie si de acordul tatalui). Dar singura-singurica si de capul tau nu ai cum sa iesi pana la 18 ani

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti iesi din tara cu o declaratie a mamei, autentificata de un notar public, prin care aceasta isi da acordul sa pleci in strainatate si indica ca insotitor personalul de bord de pe avion, indicand numele companiei aviatice si numarul zborului. Trebuie sa mai ai cartea de identitate si o copie a hotararii judecatoresti prin care ai fost incredintata mamei. In acest sens sunt prevederile Legii nr.248/2005 privind libera circulatie a cetatenilor romani in strainatate, art.30. Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La ce bun un raspuns detaliat in care sa ti se explice ceva ce oricum nu poti schimba?

Legea este lege si zice in felul urmator: pana la 18 ani (impliniti) nu ai voie sa parasesti tara fara consimtamantul (acordul) parintilor sau al cadrului tutelar care raspunde (in sensul ca este responsabil) pentru tine.
Daca tatalui nu i-au fost retrase drepturile parintesti atunci cred ca vei avea nevoie si de acordul lui chiar daca ai fost incredintata mamei.

Numai bine si bafta la obtinut acordurile! tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, doar dupa ce implinesti 18 ani poti iesi. Momentan ai nevoie de acordul parintilor, ca fapt particular, doar al mamei tale daca exista hotarare de divort irevocabila.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU, nu potihappy
1.Asta pentru ca esti minora, iti trebuie pasaport si parintii tai trebuie sa faca amandoi o declaratie la notar cum ca sunt de acord ca tu sa iesi din tara. Daca un parinte este in strainatate trebuie sa faca declaratia in tara respectiva, sa iti trimita originalul si tu sa te duci la un traducator sa ti-o traduca (declaratia) si nu te gandi ca daca stii italiana de exemplu poti sa o traduci tu si sa te prezinti cu ea la aeroportlaughing 2.
In ce priveste insotitorul cel mai probabil o sa tina stewardesele un ochi pe tine si o sa te conduca la cine te asteapta la aterizare.
3. Daca avionul face escala undeva, nu o sa te poti plimba prin aeroport asa de capul tau, o sa fii condusa de stewardese sau de personal al aeroportului la o sala de asteptare si dupaceea inapoi la avion.
Stiu bine chestiile astea pentru ca si eu am fost in situatia ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai nevoie de o declaratie de la ambii parinti facuta la notar, daca unul dintre ei este in strainatate trebuie sa iti trimita originalul si tu sa il duci la un traducator autorizat. Neinsotita nu o sa fii, cel mai probabil o sa se uite stewardesele dupa tine in avion si o sa te conduca la cine te asteapta la aeroport la sosire. Stiu pentru ca si eu am fost in situatia ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pana la 18 ani ai nevoie de acordul scris al ambilor parinti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti numai cu un adult si cu acordul parintilor cu pasaport si nu mai stiu ce accte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează