| cristina94_8053 a întrebat:

am o intrebare pentru voi si va rog din suflet sa-mi raspundeti si daca se poate sa-mi dati mai multe detalii vas fi recunoscatoare.peste ceva timp va trebui sa calatoresc pentru prima data cu avionul si nu mi-e frica de zbor ci mi-e frica mai mult de toti pasii care trebuiesc facuti in aeroport pana la imbarcarea propiu zisa in avion. vrea cineva sa mi explice cum sta treaba? dau funda! si ma rog si toata viata pentru el. va zic ca plec de pe un aeroport din Italia si ajung pe otopeni.pup. funda

4 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Deci cum ajungi in aeroport te uiti pe un panou pe care sunt afisate numerele ghiseelor pentru fiecare zbor la care trebuie sa mergi sa te inregistrezi. te duci la ghiseul respectiv, le prezinti biletul pe care l-ai cumparat ca sa-l inregistreze in sistem ca te-ai prezentat si-ti da locul in avion, eventual te intreaba daca ai preferinta pentru loc, la geam sau la culoar, sau poti sa le spui tu ca ai dori un loc intr-o anumita pozitie din astea si daca au liber iti dau locul acolo. tot aici lasi si bagajul pentru cala, daca ai bagaj mare. ti-l inregistreaza si-ti dau un bon pe care scrie numele si cate kg are bagajul. asta trebuie sa-l pastrezi, ca in cazul foarte rar in care se pierde bagajul sa ai o referinat pentru revendicare. dupa ce te inregistreaza iti dau un cartonas pe care scrie locul in avion, dar si poarta de imbarcare si ora la care trebuie sa fii prezent la acea poarta. dupa ce faci asta mergi la controlul de frontiera, la vama adica, unde le arati pasaportul sau ce act de identitate ai si biletul de avion. dupa ce treci de ei mergi catre poarta de imbarcare, pot fi doar cifre sau pot fi si litere si cifre, nu stiu exact cum e in Italia. cum ajungi in zona respectiva te uiti dupa numere, sunt de fapt niste usi prin care iesi din cladire catre avion si sunt numerotate, numerele sunt undeva pe niste panouri sus si de obicei scrie si ce avion pleaca de la acea poarta. daca ajungi mult mai devreme e posibil sa fie un alt avion care pleaca tot de acolo, deci sa nu te sperii. deci urmaresti numerele sa stii in ce directie mergi. cat stai la rand la inceput sa te inregistrezi (se numeste check-in) te mai uiti si tu in jur la oameni, incerci sa retii niste figuri, si cand ajungi la poarta de imbarcare te uiti sa vezi daca recunosti pe cineva, ca sa te mai linistesti c-ai nimerit poarta corecta. te uiti la afisajul de la poarta respectiva pentru ca uneori e posibil sa se mai schimbe in ultimul moment si sa trebuiasca sa mergi la alta poarta. urmaresti si anunturile care se fac cu vocea, ca daca se modifica ceva se si anunta cu vocea. la poarta de imbarcare astepti pina va anunta cineva din personal ca se face imbarcarea, unde le arati cartonasul primit la check-in si eventual pasaportul, daca-l vor ei. te urci in avion, mergi la locul indicat pe acel cartonas, iti asezi bagajul de mina sus si cam asta-i, restul urmaresti instructiunile. cam asta-i, sper ca n-am uitat nimic happy drum bun, nu-ti face probleme, stii limba, in caz de orice intrebi si te lamuresti, nu esti in desert singura. cand ajungi in Otopeni mergi iar la controlul de frontiera cu pasaportul apoi te uiti la ce banda iti vine bagajul, sau mergi dupa ceilalti pasageri. dupa ce iti recuperezi bagajul ai iesit. aici e mai simplu, ca mergi dupa lume, nu ai cum te rataci laughing deci ochii sus pe la panouri si la indicatoare, drum bun si bun venit in Romania!

| TiffanyღBJ a răspuns:

Nu este foarte complicat, mai ales ca de obicei acolo oamenii sunt f amabili si daca intrebi, te ajuta.
Oricum, trebuie sa fii in aeroport cam cu 3 ore inainte de ora de decolare. Mai intai astepti sa se anunte in difuzoare zborul tau, apoi mergi la ghiseul unde este afisat zborul, acolo dai bagajele, buletinul, biletul, ti se da un bilet cu locul in avion si apoi mergi catre poarta de imbarcare ( este scrisa pe bilet si nr zborului e afisat la poarta respectiva ), unde astepti sa se deschida. Intre timp o sa treci si pe la control.

Gasesti aici mai multe detalii, este site-ul aeroportului Otopeni.

http://www.bucharestairports.ro/otp/index.php?cat=12&article=50

| TaVy_Tavy_1985 a răspuns:

Cateva sfaturi utile gasesti aici:
http://www.explic.eu/diverse/sfaturi-pentru-a-invinge-frica-de-zbor/
chiar sunt de folos

| alyprofu423 a răspuns:

Pai e simplu ajungi la aeroport si dupa te duci la biroul de imbarcare ce corespune zborului tau. In cazul tau ar fi blue air.acolo arati voucherul sau biletele de avion cumparate online sau cash.arati si pasaportul pentru ca ti-l cere. apoi ai biletul.acum nu stiu daca ai bagaj de mana sau nu. daca ai doar bagaj mare adica geamantan el va intra la cala mi se pare ca nu trebuie sa depaseasca 20 sau 30 kg. apoi te duci spre terminalul si poarta la care te imbarci.ai grija sa lasi toate obiectele din metal la verificarea cu raze X. daca nu scoti tate obiectele din metal te va cauta personalul si ti le va gasi.ai grija sa nu ai briceag cutit chestii din astea.sa arunci orice fel de sticla si daca ai bagaj de mana sa nu ai in el parfumuri si cosmetice sau magneti si alte obiecte din fier. dupa trebuie sa te duci la poarta de imbarcare de unde te imbarci direct in avion sau esti dusa de catre un autobuz.cobori si te imbarci in avion.arati biletul, te ghideaza la locul pe care il ai si.ce sa zic? Zbor placut!