|

Buna TPU. As avea si eu mare nevoie de ajutorul vostru! In urmatoarea luna trebuie sa calatoresc cu avionul 2 ore. Nu am fost niciodata, dar din pacate sufar de claustrphobie si deja mi groaza si cand ma gandesc ca voi fi inchisa in avion si nu o sa pot cobori cand vreau. Cum sa trec peste zbor cu bine si cum sa tin sub control claustrophobia. Daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema as aprecia daca ar impartasii experienta lui/ei. Ce credeti care companie aeriana este mai buna?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Toate companiile sunt OK. Una chiar de top e Emirates, dar nu cred să opereze pe destinația unde ai tu treabă.
Ai timp suficient să mergi la psiholog și ar putea să te scape de problemă.
Și dacă nu și nu, s-au inventat antiaxioliticele (Xanax).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! In primul rand, pastreaza-ti calmul. Atata timp cat iti provoci aceasta panica, ea te va ataca in fiecare moment. Trebuie sa uiti ca esti in aer. Eu asa am facut.
Sa iti spun cum a fost la mine : urma sa zbor pana in Turcia, cu un zbor relativ scurt, de o ora si ceva. In drumul spre Bucuresti, eram bine mersi. Mai zburasem inainte, nu avusesem nici un fel de problema, etc... Dar vezi tragedie, cand trec de Check-In, sunt la poarta, ma ia un atac de panica. Dar ce atac de panica! Inima imi bubuia groaznic, oribil, mi se auzea de la un km departare. Cu cinci minute inainte de imbarcarea propriu-zisa, m-am dus la baie. Inima inca imi bubuia groaznic, si transpirasem. M-am udat putin pe fata, si am respirat adanc. Mi-am zis asa :
"Stai linistit. O sa treaca, o sa ajungi cu bine si o sa te simti asa de bine, ca o sa uiti de zbor."
Dupa, alta tragedie : mi-am adus aminte ca o sa fiu la 10.000 de m departare de sol. Alt atac de panica.
De data asta eram in avion. Inainte de a pleca, imi luasem o sticla cu apa de dupa Check-In ( atentie, sunt foarte scumpe. O sticla 10 lei ). Am dat-o gata cu doua minute inainte ca avionul sa decoleze. Eram foarte nervos. Tata mi-a zis sa-mi inclestez degetele ( iti pui degetul din mijloc peste aratator si inelarul peste cel mic ) ca sa imi pastrez energia pozitiva in mine. A mers. Am baut apa si am respirat adanc. In timpul decolarii, am uitat ca zbor. M-am uitat pe geam si mi-am mentinut degetele in pozitia asta. M-am calmat pur si simplu, dupa ce avionul s-a stabilizat, am adormit laughing. Trebuie in primul rand sa stai calm si daca chiar nu rezisti mult, ia o carte sau un rebus si rezolva-l! Succes! Ah, cea mai buna companie aeriana? Eu am fost cu Turkish Airlines ( cea mai buna, cu mancare la pranz, dimineata si seara ), Alitalia si Blue Air. Bine, acum depinde unde zbori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tarom/BlueAir. E greu prima data dar o sa te obisnuiesti happy Bafta :**

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Totusi as crede caar fi mai bine sa iti iei ceva de facut in avion ....ai putea sa asculti muzica in casti, sa te joci pe telefon, chiar si sa dormi .....ma nu stiu dar am incercat sa te ajut

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează