| GaBByzZuuuuuu a întrebat:

Buna TPU daca pleci ilegal in SUA cu vaporul poti sa traiesti acolo adica ma refer daca te muti in SUA fara viza poti sa traiesti acolo sa iti cumperi propietatii, sa muncesti, sa incepii o viata noua acolo sa iti faci actele acolo gen buletin sau carnet. Zic si eu doar de curiozitate ca pana la urma SUA este o tara ca toate celelalte si nu cred ca te poate opri o amarata de viza. DAU FUNDA vreau pareri doar de curiozitate.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Legal nu ai sa poti trai fara viza si drept de munca... orice vei avea nevoie de la statul american nu vei putea obtine daca nu esti legal acolo... nicidecum permis de conducere sau act de identitate. si da o viza te opreste

| johnnny123 a răspuns:

Dacă puneai întrebarea asta în anul 1850, răspunsul era "Da".
În 2017 este mult mai greu să pătrunzi ilegal într-o țară și să-ți mai și construiești o viață acolo.

Chiar dacă printr-o minune ai reuși să intri în SUA, cum îți poți imagina că vei putea cumpăra proprietăți, că-ți vei putea face o familie sau găsi un job când tu ești acolo ilegal? Crezi că poți trăi o viață întreagă fără să ai niciodată nevoie de vreun act?

| jeann a răspuns:

Daca esti prins de autoritati poti fi deportat.
La fel e valabil si daca mergi legal in SUA cu viza de turist si nu te mai intorci pana iti expira viza.

| gd001 a răspuns:

Eu cunosc persoane care au plecat cu work and travel si s-au decis sa nu se mai intoarca acasa, si din cate am inteles dupa 7 ani poti primii cetatenie, dar asta presupune sa nu mai poti pleca niciodata in ei 7 ani din America.

| Rimidalvv a răspuns:

SUA are cele mai stricte legi cand vine vorba de imigrare mai ales cu noul presedinte Donald Trump, in alte cuvinte nu, nici nu o sa poti sa te urci in vapor/avion fara actele necesare dapai sa traiesti o viata normala in SUA.

| AndreiWeisz a răspuns (pentru Rimidalvv):

Nu-s chiar cele mai stricte, nu le-ai vazut pe cele ale japonezilor.

| AndreiWeisz a răspuns (pentru Rimidalvv):

Dar de ce te-ai chinui sa intrii ca mexicanii in SUA? Ca roman, nu e chiar atat de greu sa obtii viza de calatorie. Ori asta, ori mai astepti cativa ani, in cele din urma ne vor lasa si pe noi sa mergem fara viza. Eu si cetatenia maghiara si pot calatori in SUA fara viza, daca pe ei i-a lasat, o sa ne lase si pe noi.