|

Buna TPU! Eu am numai 17 ani si mama mea e plecata in Italia de ceva vreme. Si vrea sa ma duca si pe mine acolo. Intrebarea mea este: este neaparat nevoie de procura de la tatal meu pentru ca eu sa pot parasi tara? ...si am nevoie si de un insotitor major? Spuneti-mi tot ce imi trebuie pentru a parasi tara. Va rog frumos. DAU FUNDA!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu vorbesc in cunostiinta de cauza laughing deci fii atent.
1. este ABSOLUT nevoie de procura de la parinte ca sa pleci din tara ( procura este un fel de accept, o permisie din partea cui te are in grija -adica tatal tau in cazul de fata. ) pentru ca tu esti minor!
2. apoi, la 17 ani ai doua variante: calatoresti cu un adult ( poate veni mama ta dupa tine, poti merge cu tatal tau, un prieten/ruda peste 18 ani. DAR in cazul asta ai nevoie de CAZIERUL persoanei cu care calatoresti! (cazierul se ia de la politie, si chiar daca esti ruda de grad 1 sau cazierul este gol/curat. tot iti trebuie! )eu nu am avut cazierul matusii mele cand am plecat impreuna in Italia si a trebuit sa ne rugam 10 minute de omul de la ultima vama sa ne lase sa urcam in avion. deci nu merita sa risti! daca totusi vrei sa mergi singur, trebuie sa iti iei un insotitor de bord(cred ca e o stewardesa) care te va lasa la mama ta, se fac niste acte, insotitorul va avea numele si toate datele mamei tale si te va lasa in grija ei. dar nu toate companiile aeriene au insotitori de bord si cel mai rau este ca te costa 20 de euro. iti doresc multa bafta si drum bun! :*

| a răspuns (pentru Dxi):

Iti multumesc mult pentru fundita :*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Până o să ai 18 ani, dacă nu ești însoțit de ambii părinți, cel/cea care nu e cu tine (sau ambii, dacă nu e niciunul) trebuie să dea o procură notarială celui ce te însoțește (în lipsa ambilor părinți, orice adult desemnat de aceștia prin acea procură).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă ești minor, deci da, ai nevoie de procură de la tatăl tău, se face la notar public. Și ca să poți pleca din țară, trebuie să fii însoțit de un adult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, trebuie pentru ca esti sub varsta de 18 ani sad daca ai cetatenie maghiara poti cu buletinul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu din cate stiu eu. si eu am avut aceeasi siruatie si nu mi.a trebuit procura de la tata fiindca daca depasesti varsta de 14 ani nu iti mai trebuie. nu stiu sigur...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează