|

Buna TPU!, m.am hotarat cam tarziu cu ai mei sa mergem afara din tara in vacanta si ma intrebam daca stiti hoteluri all inclusive in Bulgaria sau Grecia unde e frumoasa si curata marea.

FUNDA!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cu plăcere. Puteți merge fără grijă în peninsula Halkidiki; recomand primul braț dinsper vest (Kasandra), pe partea sa vestică. Am fost acum câțiva ani acolo la un hotel micuț din sătucul Siviri și a fost perfect. Cazare în zonă găsești și fără rezervare, totul e să nu fii chiar în plin sezon, că se aruncă ăia cam prea sus la preț. Dar cum ziceam - fără AI la greci! Nu se merită! Maximum demipensiune.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Aici e o discuție ceva mai lungă:
- în Grecia, apa mării e un adevărat poem de nuanțe de albastru. Și asta în principal datorită solului mai pietros, plajele cu nisip fin nefiind foarte răspândite pe acolo (mă rog, sunt și din astea, dar nu pe aproape tot litoralul ca la noi sau la bulgari). În schimb, hoteluri în regim all inclusive care să merite să mergi acolo sunt extrem de puține și din păcate, destul de scumpe (cel puțin, pentru turistul român mediu). Așadar, recomand Grecia pentru o apă perfectă, peisaje de vis, mâncare excelentă (dar la taverne, nu la cantina hotelului!) și nu în ultimul rând istoria de care te lovești practic la tot pasul.
- Bulgaria pe de altă parte a devenit un fel de „rai" al turismului A.I. unde în fiecare vară dau năvală turiști români, ruși, nemți dar și alte nații. Apa mării e ceva mai limpede la ei decât la noi (deh! sunt mai departe de gurile Dunării și a aluviunilor aduse de ea, dar au și ceva mai multă piatră pe fundul mării față de noi). Prețurile potrivite, ofertă pentru toate gusturile și buzunarele. Așadar, pentru un buget mai redus, e OK.
Oricum, chiar și în Grecia, pentru banii plătiți primești ceva mai mult decât la noi, la aceeași bani. Și nu mă refer aici doar la mâncare, ci în primul rând la felul cum ești tratat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihai69):

Si acolo in Kasandra, acolo ne-am hotarat sa mergem, sunt restaurante si hoteluri cu wifi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TheCreature):

Sigur găsești!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar fi fost bine, sa ne spui cam de ce buget dispuneti pentru un concediu, in trei.Si varsta ta, ar fi fost iarasi importanta(daca ai avea pana in 11-12 ani,dar banuiesc ca esti mai mare).In ce luna,ar fi iarasi important de stiut,daca aveti transport personal.Dar ma rog,asta e!
De la inceputul lui august,preturile cresc destul de mult,asa ca,ar fi bine sa mergeti undeva catre sudul Bulgariei:Sunny-Day,Obzor, Sveti Vlas.
Pot sa-ti spun, unde am fost eu in Bulgaria si mi-a placut, la un pret rezonabil.
-Sveti Vlas, hotel Paradise Beach de 4 stele, cu AI, doua sezlonguri+umbrela la piscina si plaja gratis, piscina exterioara mare, parcare gratis.In august cam 63, 5-53 euro/noapte, in functie de perioada.In iunie, am fost cu 22 euro, cu EB.
-In toamna asta mergem in Obzor, am ales hotelul Sunrise All Resort, aceleasi conditii(cam 19, 3 euro/noapte/persoana in septembrie).
-In Albena, hotel Com si hotel Vita Park, ambele de 3 stele, cu UAI si restul incluse, intre 42-45, 5 euro/noapte.In iunie, cu EB, am fost cu 27euro/noapte, iar la celalalt cu 25 euro/noapte, in ani diferiti, bineinteles.
In celelalta hoteluri la care am fost chiar de 4 stele, doar pretul pe noapte era mai mare, parcarea se platea, asa ca am preferat cele de 3 stele.
Marea curata,mancarea asigurata,destul de multa si satisfacatoare,liniste pe plaja,fara "musafiri" nepoftiti care sa vanda fel de fel de lucruri.
In Grecia nu am fost,deoarece este cam departe si pentru noi este mai problematic, ori cu masina, ori cu avionul, asa ca mereu am ales Bulgaria, fiind in coasta noastra si in 7-10 ore, in functie de statiune, am ajuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru pietrean):

Nu e vorba de bani.e vorba de locatie..eu am 15 ani si mergem cu masina, dar pana la urma ne.am hotarat sa mergem in Grecia, nu stim unde, mergem la risc. Anul trecut am fost in Thassos, a fost foarte frumos dar in perioada asta nu cred ca mai gasim acolo cazare si ma intrebam daca stiti alte locatii in Grecia in care ati fost si v-a placut. Pietrean, iti multumesc pentru raspuns, la fel si tie mihai. O sa ma uit peste hotelurile sugerate din Bulgaria.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu nici un hotel, dar am fost in Bulgaria si in Grecia si apa mi se pare mai curata apa in Grecia..Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează