|

Buna! Vreau sa calatoresc in Italia pentru un weekend si locuiesc in anglia. Am nevoie de documente, ceva procura pentru a intra si a iesi din italia si anglia? Tin sa mentionez ca sunt minor si ma duc fara parinti, cu masina, si sunt cetatean roman. Multumesc! (Ofer funda) happy

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Englezii ar putea cere însoțitorilor o declarație scrisă de părinții tăi.
Vezi aici informația oficială: https://www.gov.uk/uk-border-control/before-you-leave-for-the-uk
Italienii nu au nimic „oficial": http://www.poliziadistato.it/articolo/view/220/

2 răspunsuri:
| explică:

@lupisor, ideea e ca am mai calatorit din uk spre Romania, fara nici un fel de procura, deoarece pe ei (british ones) nu-i intereseaza cine si in ce fel parasim tara. La italieni, nu e granita (parca) ca sa ma intrebe de documente. Singura chestie e la intrarea in uk... Oricum ei probabil pot suna parintii, pot face copii la pasapoartele lor, de asemenea si o hartie semnata de ei. Vroiam sa ma asigur ca stiam ca numai ca sa parasesti tara ta (in cazul meu Romania) iti trebuie procura si insotitor. In europa n-ai treaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti trebuie procura de la parinti + un insotitor, in acea procura parintii tai trebuie sa declare ca insotitorul va avea grija de tine pe durata excursiei/ vacantei.
Nu stiu sigur dar e posibil sa ceara si declaratie de la insotitor ca declara pe propria raspundere ca pe durata N va avea grija de tine si te aduce intreg si nevatamat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează