| Balan_Ioana_1988 a întrebat:

Vreau sa fac o excursie pe Transfagarasan. Si sa merg vreo 3-4 zile la Bai. Plec din Bacau. Spuneti-mi, va rog : Ce pot vizita, ce locuri frumoase pot vedea, unde ma pot caza si la ce BAI pot merge sa fie in drumul acesta. As vrea un traseu...si cateva detalii.! Multumesc! funndita mare!

Răspuns Câştigător
| Teardrop a răspuns:

Frate, eşti tâmpit? Cum să fie drumul de pe Transfăgărăşan JALE în PLM? S-o întâmplat ceva de anul trecut? Nu există nici măcar o groapă pe tot drumul. Şi fără parapeţi e Transalpina (sau cel puţin era anul trecut).

Desigur, dacă eşti şofer de rahat, nu ai ce căuta pe drumurile alea, că s-ar putea să mai omori încă patru cu tine.

Cum vă place, domnule, să faceţi reclamă negativă la tot ce e frumos în ţara asta.
Transfăgărăşanul e o şosea incredibilă, merită văzută. Peisajele care se văd sunt pur şi simplu Breathtaking, ca să nu mai zid de Barajul Vidraru şi lacul Bâlea.

Nu lua în seamă toţi necunoscătorii, că o fi greşit nenea şoseaua, că GPS n-are şi nu ştie să citească harta. Mai sunt aici o seamă care nu ştiu unde-i Bacău şi-ţi recomandă Băile Felix, care-s în 'aialaltă parte a ţării.

Transfăgărăşanul se deschide oficial astăzi: http://www.transfagarasan.info/......marti.html

Cât despre băi, depinde, pe unde vrei să mergi.

17 răspunsuri:
| stlucian a răspuns:

Transfagarasanul este inchis! sad

Alege alt traseu Muntii Bargaului(Tihuta)/Colibita/Lacul Roșu/

| Balan_Ioana_1988 explică (pentru stlucian):

In august fac excursia

| stlucian a răspuns (pentru Balan_Ioana_1988):

Nu contaza Transfagarasanul e inchis! Daca vrei sa mergi pe acolo esti posibila pentru amenda! Nu risca. Am incercat anul trecut si e jale drumul.Am avut si scut si tot nu am avut curajul. Posed o masina 4x4 MARE dar crede-ma ca in acele locuri nimeni nu vine dupa tine!
Daca te intrebi cat de mare ei vezi ca e o Mitsubishi Pajero pentru excursii si tot nu m-am incumetat.Varul meu vroia dar dupa ca am facut 30 km am renuntat(fara parapeti/borduri/gropi la tot pasul cum se spune). Oricum traseul e inchis in anul asta.

| stlucian a răspuns (pentru Teardrop):

Tu esti in necunostinta de cauza dar vezi site-uri care comfirma spusele mele! Si nu jigni daca nu cunosti.TRANSALPINA NU e TRANSFAGARASAN! Fara a ma face tampit!

| Teardrop a răspuns (pentru stlucian):

Tu nu citeşti cu atenţie, nu? Ca să nu te fac iară "Tâmpit"

Am spus că TRANSALPINA e cea care nu are parapeţi.
Transfăgăraşanul are.

Am fost de trei ori pe Transfăgărăşan şi de două ori pe Transalpină, şi am văzut cu ochii mei ce e acolo. Şi n-am fost cu nici un 4x4.

| stlucian a răspuns (pentru Teardrop):

NICI TRANSFAGARASAN-ul nu are parapeti! De ce vorbesti prostii.Si pe unde ai fost pe Transalpina? Da-mi o ruta! Daca te crezi bun.Lasa puterea motoarelor si vezi harta si apoi vorbeste.4x4 i-mi sune ca ai folosit ATV dar nu ma incanta si nici nu ma incita! big grin

| Teardrop a răspuns (pentru stlucian):

De la mare, pe A2 pe centura Bucureştiului, apoi până la Horezu (Aici se vizitează Mănăstirea Horezu, peştera Horezu, şi în apropiere peştera Muierii, apoi intri pe Transalpină.

http://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/d001/1790//24231_47750_2.jpg Imagine de pe Transfăgărăşan. Mie mi se pare că văd acolo nişte parapeţi. Poate-s chioră.

| stlucian a răspuns (pentru Teardrop):

big grin Nu mai mai sunt!

| Teardrop a răspuns (pentru stlucian):

Anu' trecut erau. Ai fost tu anul' ăsta să vezi că nu mai sunt? Parcă ziceai că-i închis.

| stlucian a răspuns (pentru Teardrop):

TRANSALPINA E INCHIS! DAR vad ca vorbesc cineva care nu cuoaste traseele corect big grin Transalpina nu e TRANSFAGARASAN!
E cu alt treaseu prietene de e nu spui traseul?! Dar mai bine lasa ATV-ul pe butuci si nu te incumata unde nu-ti fiebe oala pentru protectia ta.

| Teardrop a răspuns (pentru stlucian):

Măi omule, nu ţi-am mai explicat odată că eu ziceam că Transalpina e cea nu are parapeţi, şi subliniam prin asta faptul că Transfăgărăşanul are? Eşti ungur, trebuie' să-ţi desenez?

Ce ATV? Că n-am vorbit niciodată de nici un ATV. Tu eşti chiar prost, să-mi trag una dacă nulaughing Ori prost, ori ungur şi nu înţelegi nuanţele limbii.

| Balan_Ioana_1988 explică (pentru Teardrop):

Oriunde, sa fie in drumul asta. ceva de vizitat...si sa ma opresc la Bai!

| Teardrop a răspuns (pentru Balan_Ioana_1988):

Nu ştiu ce băi sunt în zona aia, pentru că eu nu prea mă duc la băi...Dar poţi vedea Barajul Vidraru cu Hotelul Plutitor, şi Bâlea Lac, care e Bâlea Lac şi e destul. Soseaua însăşi e o atracţie turistică.

| stlucian a răspuns:

P.S.Recomand baile Felix

| Teardrop a răspuns:

În concluzie, drag questionmarker, poşi să te duci liniştit pe Transfăgărăşan. E un drum frumos, bine asfaltat, cu peisaje extraordinare.

Poţi să vei nişte poze pe pagina Why I love Romania, de pe Facebook. Acolo vei observa şi lipsa gropilor, şi prezenţa parapeţilor. Cred că prietenul meu ungur, de mai sus, se încurcă în negaţii...

| thechristine a răspuns:

August e cea mai potrivita luna pentru traseu pe transfagarasan. Am gasit aici lista locurilor de vizitat pe Transfagarasan https://www.libertatea.ro/......ce-2711380