anonim_4396
| Anonim întreabă:


Vreau sa merg in Bulgaria, asa ca am nevoie de niste informatii pe care mi le pot da cei care au mai fost. De ce acte am nevoie?
Trebuie sa schimb bani? Merge si acolo la ei la casa de schimb valutar sau doar aici in Romania? Am inteles ca ei au levul. Ce valoare ar avea levul in banii nostri? Iar limba...prin magazine... inteleg oare engleza? Care sunt cele mai mari atractii? Multumesc

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ideal e sa platesti cu cardul sau sa scoti bani de la bancomat. Nu are rost sa te complici cu schimb valutar unde nu stii ce comisioane au.

Vorbesc engleza ca si la noi, te intelegi cu ei in zonele turistice

| mihai69 a răspuns:

Am înțeles de prima dată, nu trebuie să întrebi de N ori!
Răspunsul e oricum același, dacă nu ai dat detalii ca să putem elabora mai mult:
Au LEVA nu „levul".
Se pot schimba bani, preferabil euro. Lei mai schimbă ici-colo, dar cursul e dezavantajos. 1, 95 BGN (leva) = 1 EUR e curs fix. Desigur, la exchange o să primești ceva mai puțin, cam 1, 85 - 1, 90. Plata cu cardul este de preferat unde e disponibilă. Și tot cu cardul, la bancomat, poți să faci cel mai bun schimb valutar - cu condiția să scoți o singură dată toată suma care crezi că e suficientă.
Unii pricep engleza, alții o rup chiar și pe românește - depinde de zonă. Dacă e un loc turistic, te descurci.
Dacă te duci pe unde nu prea umblă turiștii, mai bine înveți tu limba lor. Eu așa mă înțeleg cu ei.
Ca să treci granița, ai nevoie doar de carte de identitate valabilă.
Atracții? destule. Dacă vrei mai multe detalii, spune unde anume vrei să mergi? La mare, la munte, la Sofia? în alt oraș? La schi la Borovets sau Pamporovo?

| VladEXPLORE a răspuns:

Nu prea vorbesc engleza, nisipurile de aur sunt geniale vara, capitala Sofia e destul de draguta dar e asemanatoare cu Bucurestiul, ei vorbesc limba bulgara asemanatoare limbii ruse, si:
1 RON = 0.42 BGN ( Leva bulgara )