|

Buna! Vreau sa plec in vacanta cu parintii la munte dar sunt cam nehotarata asupra destinatiei.imi puteti spune cateva locuri frumoase pe care as putea sa le vizitez(sunt din judetul braila)...thnks:*:*

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Munţii Apuseni
Din Munţii Apuseni se detaşează net câteva valori absolute, nu la scară naţională, ci europeană, cum ar fi Cetăţile Ponorului, Gheţarul de la Scărişoara, Cheile Someşului Cald şi Cheile Galbenei, Peştera Urşilor, Peştera vântului, Peştera Poarta Zmeilor sau vestita Ţară a Moţilor.

2. Mănăstirile din Nordul Moldovei
Prin raritatea şi frumuseţea lor, mănăstirile pictate din Nordul Moldovei (Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Putna) fac parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.
(mănăstirea Putna, Bucovina)
3. Delta Dunării
Delta Dunării, un univers mirific, un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (reprezentată de circa 100 de specii, din care amintim heringul de Dunăre şi sturionii, de la care se obţine preţiosul caviar). Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa. În 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, pentru a o feri de "progresul industrializării", printre rezervaţiile biosferei.

4. Castele
Castelele Peleş, Pelişor, Bran şi Corvin merită vizitate, cu siguranţă! Chiar dacă cei mai mulţi dintre noi suntem oameni obişnuiţi şi nu ne-am născut prinţi şi prinţese, nu ne împiedică nimeni să visăm, atunci când intrăm în Sala Oglinzilor din Castelul Peleş. Conform legendei, Dracula obişnuia adesea să vină la Castelul Bran. Acest castel are patru turnuri amplasate în cele patru puncte cardinale.Ca şi zidurile castelului, turnurile sunt construite din piatră masivă. Camerele şi coridoarele din incinta Branului formează un labirint misterios, iar în curtea interioară se află o fântână care face legătura cu ascunzătorile subterane.

5. Coasta Mării Negre
Aproximativ 10 staţiuni principale se înlănţuie pe coasta de sud a Mării Negre, iar Mamaia se află la câteva mii de ...2004 - 6006 + Vezi răspunsul întreg

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Avem munţi extraordinari, şi peisaje unice în Europa. Iar cel mai frumos şi renumit traseu montan este Transfăgărăşanul. Am mers de 2 ori, iar ultima oară m-am oprit să admir peisajul şi au trecut nişte francezi care s-au oprit la 10 metri în faţă şi au rămas cu gura deschisă. Nu puteam auzi ce vorbeau, dar am auzit multe sunete de exclamare. Şi gândeşte-te că ei au renumiţii lor Alpi în ţara lor, iar Tansfăgărăşanul i-a lăsat cu gura deschisă. E un peisaj superb, nu îl rata.

O staţiune frumoasă ar mai fi Poiana Braşov. E o staţiune unde n-ai cum să te plictiseşti. Genul de loc unde te poţi odihni trântit în iarbă toată ziua, şi apoi seara să mergi într-un club gălăgios sau pe o terasă. Foarte frumoasă locaţie.

O altă staţiune frumoasă dar scumpă, Sovata. Acolo ai şi obietive turistice cum ar fi Salina Praid, muntele de sare, şi lacurile Ursu şi Aluniş care sunt amenajate pentru înot. Apa este sărată, adâncă de câteva zeci de metri, dar nu te duci la fund decât dacă legi 2 bolovani de tine, pentru că este foarte sărată.

Alte locuri speciale găseşti doar traversând apusenii, sau mergând în Nord, Maramureş... Dar din câte am vizitat eu, astea au fost locurile care m-am marcat şi mi-au lăsat imagini frumoase.
Have fun!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai mie personal imi place foarte mult pe Valea Prahovei (Sinaia, Busteni, Brasov...) Des merg in fiecare an acolo pentru ca am rude, inca nu m-am plictisit, peisajele sunt superbe, mai ales pe drum prin serpentine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe blogul http://hartatraseemontane.blogspot.com gasiti harti pentru toate traseele montane din Romania si o harta interactiva gen google maps.

Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează