|

Buna ziua.Sunt minor si in momentul de fata ma aflu in Germania.As vrea sa ma intorc in Romania.Ca insotitor o sa fie un var cu care am si venit in Germania.Prezentam buletin amandoi, procura semnata de ambii parinti si cazier juridic pentru el.Venim cu avionul si ma intreb daca o sa trebuiasca sa fie traduse acele acte.Multumesc.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La revenirea în țară NU ai nevoie de niciun însoțitor, cu atât mai puțin de vreun act, în afară de C.I., desigur.
Pe de altă parte, în funcție de vârsta ta și de compania aeriană cu care vii, e posibil să fie nevoie să fii însoțit până la îmbarcare de un adult (nu și pe timpul zborului), care înainte să te predea la imbarcare mai trebuie să semneze ceva formulare standard în vreo trei exemplare. De asemenea, la sosire trebuie să fii așteptat și preluat de un adult.
Repet - procedura exactă depinde de transportatorul aerian; verifică pe saitul lor - o să dai acolo peste toate informațiile necesare!

| explică (pentru mihai69):

Multumesc mult pentru raspuns.Voi pleca din München cu Wizz Air. Sper sa nu ceara acte in germana la imbarcare.Pentru siguranta o sa le traduc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru intrarea in Romania nu se cere declaratia (nu procura) parintilor si nici chiar insotitor, de acestea este nevoie la iesirea din Romania. Daca ai nevoie si la iesire si declaratia este in germana atunci trebuie sa fie tradusa de un traducator autorizat si legalizata semnatura traducatorului de catre un notar public.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează