| AndreiWeisz a întrebat:

Care este dupa parerea voastra cel mai "occidental" oras al Romaniei? Aici ma refer la lume, la mentalitate, la atmosfera care se simte in acel loc, efectiv iti reaminteste un pic de vestul Europei.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Timisoara, Cluj,Sibiu,Brasov,peste tot unde au fost Germanii, a mers totul foarte bine,azi cand au plecat multi in Germania nu mai e ce a fost candva,cultura,bunul simt, corectitudinea, sinceritatea, onestia sau cam dus, sau dus si multi banateni prin strainatate, numai ce a fost o data Timisoara

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Strehaa, Desigur glumesc.
Pentru ce ar fi nevoie sa fie "cel mai occidental"?
Parere : sa fuga in occident toti aceia care nu vor sa faca din Romania o tara dorita si admirata de toate celelalte tari; dar nici privirea sa nu o mai intoarca, pentru ca nu merita sa fie cetateni ai Romaniei. Tiarle admirate de mitocani auajuns sa fie element ravnit doar de leprele care nu vor sa faca ceva concret pentru propria tara.
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat pe masura intrebarii.

| AndreiWeisz explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Mno nu stiu acum cat de serios esti, dar nu stiu cate tari "ne admira". Poate Moldova, Ucraina, Albania? De ce ar fi nevoie sa fie mai occidental? Pentru ca avem nevoie de o mentalitate diferita, nu cred ca ne ajuta cu prea mult ca suntem in marea noastra majoritate intoleranti cu privire la multe lucruri (nu ma refer doar la orientare sexuala, alte religii etc), suntem un popor in general destul de traumatizat de experienta comunismului, nu cred ca ne-ar prinde prea rau sa fim un pic mai permisivi cu noi insine, nu sa stam vesnic sa criticam ce face altul, sa fim atenti la capra vecinului. Tarile admirate de mitocani...Nu cred ca le admira mitocanii. Eu cred ca orice persoana cu scaun la cap ar dori sa aiba un nivel de trai mai bun, de la cel care lucreaza in IT pana la taranul de rand care si-ar dori sa nu mai mearga cu caruta, ci sa isi poata permite un tractor macar. Nu cred ca esti o lepra daca realizezi ca in alt loc se traieste mai bine si iti doresti macar in masura in care poti, sa implementezi cateva din acele idei si la tine acasa.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru AndreiWeisz):

"Nu cred ca esti o lepra daca realizezi ca in alt loc se traieste mai bine si iti doresti macar in masura in care poti, sa implementezi cateva din acele idei si la tine acasa."
Exact asta ar fi fost bine sa punctezi in intrebarea ta! Eventual si perpetuarea "micii ciupeli" de care nu se pot desparti maoritatea conationalilor nostri.
Bafta deasa si mult succes!

| IonicaDude a răspuns:

Bucuresti. By far.