| ionutapetrei1919 a întrebat:

Care-i problema cu India si Pakistan? Ce au aceste 2 tari una cu alta? Imi poate explica cineva ce a declanșat "conflictele" lor si mai exact ce sunt si cum credeți ca va evolua relația lor?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când India a devenit autonomă, și nu a mai aparținut de Imperiul Britanic, au fost create două state, Pakistanul de Est (Bangladesh) și cel de Vest care este un stat Musulman și actuala Indie. Și Pakistanul și India dețin arma nucleară. Conflictul are la bază disputa teritorială pe niște munți înalți din zona Himalaia. Acolo au loc din când în când lupte între ele la graniță. În final, se va ajunge la un acord diplomatic, părerea mea.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Isi disputa regiunea Kashmir.

| GdX a răspuns:

Pakistan este tara musulmana si India Hinduista. Problema dintre ele este ca au fost o singura colonie britanica iar dupa al doilea razboi mondial s-a tras o linie si s-au despartit in doua tari. Acum ambele state revendica kasmirul.

| PainTech a răspuns:

Niste teritorii disputate la mijloc.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

India si Pakistan pana in 1947 erau colonii Britanice, totul era Ok. Ulterior retragerii Angliei, cartografii fara a umbla in zonele respective au luat un liniar si au tras o linie creand 2 tari in functie de majoritatea religioasa. Musulmana- Pakistan, Hindu -India. Insa au ramas zone revendicate de aman2 tabere. Conflictele sunt o chestie de timp, insa vor ramane locale/izolate cu cateva zeci maxim sute de morti. Nimeni nu risca un razboi total.
Un detaliu de adaugat Pakistanul are un "aliat" de interes in vecinatate si aume China.

| criss8585 a răspuns:

Conflictul dintre India si Pakistan dateaza din anul 1947. Nu se stie ce va fi pe viitor. Priveste la Coreea de Nord si Coreea de Sud. Din 1953 si pana in prezent au mai loc mici incidente intre cele doua tari, dar ambele au o sustinere buna. Din cate stiu Coreea de Nord e sustinuta de China si Rusia, iar Coreea de Sud de SUA si Europa.