| Razvan681 a întrebat:

Cât costă viza, drumul, tot către America? Dar o chirie cam cât ar costa? Și care e salariul în America pentru o carieră în domeniul IT-ului sau al medicinii? Per total, cam cât m-ar costa să ajung și să trăiesc în America alături de mama și de tata?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand sa te muti cu parintii in SUA presupune sa obtineti toti 3 vize de emigrant si ei doi permise de munca acolo. Asta presupune ca se duc cu un contract deja platit.

Doar drumul ar cota un 3000dolari, ca sa nu mai zic ca ai nevoie de un minim de 5000 probabil sa va descurcati decent pana vin primii bani.

Cat despre studii acolo, o facultate de medicina probabil trece lejer de 200.000 dolari.

In plus SUA e pe o panta descendenta si e o panta extrem de abrupta. E o tara mizerabila la propriu si la figurat, plina de emigranti si de boschetari si iti spun in cunostinta de cauza, am fost si am vazut. Sa nu mai zic ca mai prin orice oras mai aglomerat mergi mereu cu frica in san ca nu stii cine iti pune o arma la cap la colt de strada

| minrest a răspuns:

Incepi aici cariera in IT, asa ai sa ai si bani de instalare in SUA, si cautare pe piata de acolo. Daca mergi inainte de avea o calificare foarte buna, nu vei face acolo cariera in nimic, poate in spalat vase.

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Personal cred ca America nu mai este locul in care sa mergi. Se duce destul de rau in jos.

Tari precum Canada ar fi poate mult mai bune pentru tine.

Sa migrezi cu parintii atunci este mult mai greu. De fapt e cam imposibil.

Pe costuri, nu e o problema aici. Alegi universitatile de acolo si mergi la sectiunea de studenti internationali. Vezi acolo costurile.

E depresiv insa. Personal cred ca pentru tine o cariera de start in it in Romania si plecat in afara cat mai repede este mult mai bine decat ce ai in minte acum.

Europa si UK sunt alegeri chiar bune. Dubai este o alegere perfecta. Singapore este una mai mult ca perfecta. Pt tine doar.

De medicina... nu te-as sfatui daca vrei sa pleci in vreo tara non ue.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Studiul: undeva la 45.000 dolari pe an.

| Kogaion a răspuns:

Daca nu ai o minte geniala, nu-ti recomand sa mergi sa studiezi medicina in America, costa enorm de mult cu tot cu reduceri, am niste rude in America, iar un var a facut medicina acolo si din cate tin minte mi-a spus ca l a costat cam 100k de dolari 3 ani de studii.Cel mai bine iti faci facultatea aici si te duci acolo dupa ce termini, medicina romaneasca este foarte apreciata in SUA. In IT, nu stiu cat de scump este, dar probabil ai putea face fata cu reduceri si daca parintii tai ar locui acolo. In legatura cu traiul de acolo, depinde unde stai, oricum la 3 persoane undeva peste 50.000 dolari pe an.

Întrebări similare