| Jokj a întrebat:

Ce ai voie sa pui in bagaje La avion si ce nu ai voie?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

BUNURI INTERZISE ÎN BAGAJUL DE CALĂ SAU DE MÂNĂ

Brichete cu flacără oxidantă sau brichete pentru trabuc, chibrituri cu aprindere oriunde.
Substanțe corozive.
Dispozitive de incapacitare temporara, precum spray paralizant, pulverizator cu piper, etc. ce conțin o substanță iritantă sau incapacitantă.
Arme cu electroșocuri (de exemplu, pistol cu electroșocuri cu acționare la distanță) ce conțin bunuri periculoase cum ar fi explozibili, gaze comprimate, baterii cu litiu, etc.
Explozibili, artificii și cartuse de semnalizare.
Lichide inflamabile, precum combustibil lichid pentru brichete, vopseluri și diluanti.
Solide inflamabile, precum chibrituri și articole care se aprind ușor; substanțe predispuse combustiei spontane; substanțe care, la contactul cu apa, emit gaze inflamabile.
Gaze (inflamabile, neinflamabile, refrigerante sau otravitoare), precum gaz pentru camping, rezerve pentru brichete și aerosoli.
Substanțe infecțioase (produse sanguine și mostre biologice de origine umană sau animală).
Materiale magnetizate.
Mancaruri gata pregatite(MRE).
Substanțe oxidante, precum inalbitori pudra și peroxizii.
Substanțe otravitoare și toxice, precum pesticide, insecticide, erbicide, etc.
Materiale radioactive.
Motoare cu ardere internă sau motoare cu celule de combustibil transportate individual sau încorporate în dispozitiv.
Scaune cu rotile sau dispozitive de mers ajutatoare acționate de baterii umede (pe bază de acid).
Orice baterii cu litiu deteriorate, defecte sau retrase de pe piață.
Oxigen medical, cilindri cu gaz sau aer, necesari pentru utilizare medicală. Serviciul este oferit doar de catre TAROM contra cost.
Echipament de securitate ce conține substanțe pirotehnice sau explozive.
Aragaze de camping și butelii/canistre pentru combustibil.
Orice vehicule electrice cu auto-balans acționate de baterii cu litiu, de exemplu, vehicule electrice: plăci de echilibru cu pernă de aer, patine electrice, Segway, plăci pentru apă, Urunners, etc.
Bagaje echipate cu baterii cu litiu, altele decat celule cu litiu tip butoni (e.g. baterii tip ceas), avand bateriile special proiectate sa incarce alte dispozitive si care nu pot fi detasate.
Baterii fara marcaje/etichete sau cu marcaje/etichete ilizibile.
Brichete actionate de baterii Litiu-ion sau Litiu-metal (ex. brichete cu laser de plasma, brichete cu bobine tesla, brichete cu mono si dublu arc electric, brichete flux) fara capac de siguranta sau modalitati de protejare impotriva activarii accidentale.
Bagaje care au incorporate baterii Litiu-metal nedetasabile ce depasesc 0.3 g de Litiu-metal sau cu o putere mai mare de 2.7 Wh.
Chibrituri "Strike anywhere", brichete "blue flame" sau brichete pentru trabucuri sau brichete actionate de baterii cu Litiu neprevazute cu un capac de siguranta sau alte mijloace de prevenire a activarii accidentale.

BUNURI INTERZISE ÎN BAGAJUL DE MÂNĂ

Lame și orice articole ascuțite, neascuțite, metalice sau nemetalice (de exemplu, foarfece de unghii, lame de ras, etc.).
Arme de foc.
Cartușe și muniție pentru arme de vânătoare și de tir sportiv.
Sticle de parfum ce depășesc 100 ml.
Recipiente de aerosoli pentru uz cosmetic ce depășesc 100 ml.
Arme de jucărie sau replici de arme.
Termometru cu mercur pentru uz medical sau clinic. Poate fi transportata maximum o bucata de persoana doar in bagajul de cala daca este impachetat in carcasa de protectie.

Lista completa a articolelor interzise in bagajul de mana, conform Regulamentului (UE) 1998/2015, poate fi consultata aici: https://tarom.ro/......e_mana.pdf

BUNURI INTERZISE ÎN BAGAJUL DE CALĂ

Baterii de rezerva cu litiu.
Țigări electronice ce conțin baterii (inclusiv pipe electronice, alte vaporizatore personale ce conțin baterii) și orice baterii de rezervă aferente.
Baterii de combustie ce conțin combustibil ce alimenteaza dispozitive electronice portabile (de exemplu, aparate de fotografiat, telefoane mobile, laptopuri și videocamere).
====
Orice altceva este permis.

1 răspuns:
| TheWznd a răspuns:

Ai putea să fii mai specific. Cu ce linie aeriană zbori? Ce fel de bagaj? de mână sau de cală? Pleci într-o țară dinafara UE?


În general, în bagajul de mână nu ai voie cu obiecte ce ar putea fi folosite ca și arme, obiecte ascuțite sau tăioase, unele linii aeriene nu acceptă baterii externe pe bază de substanțe care dau risc ridicat de explozie, lichide în cantitate mai mare de 100 ml.

În bagajul de cală ai voie cam orice, dacă nu are linia aeriană vreo restricție. În funcție de țara în care zbori, dacă e înafara UE, s-ar putea să fie interzis transportul anumitor bunuri sau alimente.

În general au pe site o listă cu toate obiectele pe care nu ai voie să le transporți cu avioanele lor.