| Bya28 a întrebat:

Ce inseamna Self Catering ( mancare?)? Ce fel de mancare?

3 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

E un tip de cazare, gandit pentru costuri mai mici. Inseamna ca nu ti se ofera anumite servicii si ti le faci tu singurica. De cele mai multe ori e vorba de mancare. In sistemul self catering ti se pun la dispozitie spatiu pentru gatit, eventual tacamuri, cateva cratite, cuptor/aragaz, frigider. In alte cazuri( cum ar fi la hotelurile de tip apartament) daca vrei sa gatesti trebuie sa achiti o taxa suplimentara la receptie si abia atunci vine cineva sa "descuie" gazul, altfel folosesti cuptorul Mikrowelle.
Self-catering poate insemna ca iti faci tu curat in camera sau ca, daca vrei cablu tv. platesti separat.
Cu alte cuvinte, este o forma de cazare care exclude anumite servicii, ca sa iesi mai ieftin, dar daca nu intrebi clar care sunt acele servicii te poti trezi ca le platesti suplimentar si ajungi la niste scoruri care te apropie de varianta pe care ai fi putut-o avea, platindu-le in pachetul clasic.
A! Am uitat de aerul conditionat. In self-catering trebuie sa verifici si treaba asta, daca vrei aer pe bani sau rezisti fara, uneori nu-i pe lista de gratuitati.

| Elenanana a răspuns:

Inseamna ca ai posibilitatea sa iti faci singur mancarea.
Inseamna ca ei iti asigura aparatura necesara dar tu cumperi si prepari.

| JDR a răspuns:

Retete rapide ce se pot gati in vacanta. Atunci cand mergem pe self-catering presupunem ca dispunem doar de cuptor cu microunde, un resou / plita pe curent electric si prajitor de paine / sandwich-maker. Cam astea se gasesc prin pensiunile si vilele pe unde ne cazam in vacanta...