| Helpme1244 a întrebat:

Ce limba se vorbeste in tarile iugoslave?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Sârbă, croată, slovenă, muntenegreană și macedoniană.
Sârba și croata sunt asemănătoare diferența e alfabetul folosit chirilic în cazul limbii sârbe, latin în cazul celei croate. Slovena e o limbă slavă cu puternice influențe germanice, iar macedoniană e un dialect al limbii bulgare. Muntenegreana e identică cu limba sârbă. În Bosnia și Herțegovina se vorbesc limbile sârbă și croată.

| Helpme1244 explică (pentru gabicoo):

Multumesc mult! am vazut la ceva videoclipe din serbia si bosnia pe Youtube caci aceleasi cuvinte le auzeam!

| REMiXDJ a răspuns (pentru gabicoo):

Ce prostie ai spus.Adica cand era Iugoslavia mare nesfarmantata ca acum (ca au fost prosti ca s-au destramat la fel ca rusii) se vorbeau mai multe limbi nu? se vorbea iugoslava ca limba oficiala si era un amestec din tot ce ai spus in raspunsul tau.Toti din Serbia, Croatia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru si zonele limitrofe se inteleg intre ei fiindca vorbesc aceeasi limba numita : iugoslava ci toate dialectele ei.E ca si in China ca asemanare ca dialecte.

| sadrian46 a răspuns (pentru gabicoo):

Se mai vorbește româna în Serbia și Bulgaria.
Turca în Bulgaria.
Maghiara în Serbia.
Țigănește peste tot.

| suntserios a răspuns (pentru REMiXDJ):

Vezi ca tu zici prostii.
Nu a existat niciodată o limba Iugoslavia oficiala. Nici nu aveau cum având în vedere ca a rezistat doar 25 ani ca regat și vreo 45 ca republic.

Și in perioada aia limbile oficiale erau
Sârbo-croata
Macedoneana
Slovena

| mihai69 a răspuns (pentru gabicoo):

În Serbia (oficial) se folosesc ambele alfabete: și latin, și chirilic. Și asta am aflat-o de la un ghid oficial din Belgrad.

5 răspunsuri: