| Fjordneddey a întrebat:

Ce metode folosesc Travel-vloggerii pentru a călători low-cost în țări exotice? - Aici nu mă refer la țări din EU sau din apropriere. Mă refer la țări departe de România și de multe ori scumpe de a calatori. Spre exemplu: Un zbor BUCUREȘTI-HONOLULU, dus-întors este aproximativ 4800 (RON).
Există vreo modalitate de a găsi zbori low-cost de acest gen?

Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

Trebuie sa ai flexibilitate. Poți să te înscrii pe site-uri care îți trimit oferte, gen 500 € zbor în Brazilia, peste 2 luni, cu o cursă care pleacă la 4 dimineața într-o marți, cu 8 ore escală în Djibouti… Companiile aeriene sau cardurile de credit sau lanturile hoteluere au programe de fidelizare, si după multe zboruri poți să primești discounturi si facilitati. Eu calatoream mult cu KLM/Air France / Delta pentru job, si acumulam mile, care imi ajungeau pentru un zbor gratis pe an cam unde voiam eu. Pt hotel, la 10 nopti cu un anumit lant hotelier primeam una gratuita, si adunam si acolo 3-4 nopti. De la carduri de credit adunam puncte, care se puteau transforma in zboruri, nopti de hotel, cash, upgrade-uri la first class, etc. Deci ca sa ajungi acolo trebuie sa calatoresti frecvent minim un an, sau sa folosesti carduri de credit cu recompense in mile, etc.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Zbori din aproape în aproape și așa găsești zboruri ieftine. Doar că exemplu dat de tine e probabil cel mai scump scenariu și nu cred că travel bloggeri low cost se duc in Hawaii

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, nu exista metode pentru care ei primesc bilete ieftine, doar strang bani si platesc biletul, ca oricare alt calator.

| dullcat5678 a răspuns:

Din ce stiu eu, unii mai primesc sponsorizari sau atentii si reduceri.O metoda buna pentru a calatori mai ieftin e sa cumperi bilete in afara sezonului, atunci cand si nivelul de turism este scazut si te vei putea bucura mai mult de experienta, nu sa te pierzi intr-o masa de oameni inghesuita asa cum se intampla in destinatiile cele mai frecventate turistic.

| haileewatson a răspuns:

Nu o sa gasesti niciodata un zbor Romania-Honolulu la pret low cost, este mult prea departe pentru a fi pretul mai ieftin.

Dar ceea ce fac persoanele respective este sa:
1. vaneze oferte, perioade specifice cu costuri mici. Intra pe Google Flights sau Skyscanner la sectiunea Price Graph

2. sau sa cumpere biletele separate pe segmente, adica in loc sa cumperi un zbor Bucuresti-Maldive (cu escala in Doha), cauti sa vezi care e cea mai ieftina perioada si cumperi mai intai Bucuresti-Doha stai acolo 2-3 zile si dupa zbori Doha-Maldive

| Dandiiiiiiii a răspuns:

Unii dintre ei sunt agenti de turism. Zboara pe banii turistilor sau ai agentiei. La fel si cazarile.