|

Ce parere aveti despre Republica Ceha

Ce parere aveti despre limba ceha

Sunt fete frumoase pe acolo din cate am auzit sunt zvonuri?

Dau funda

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

E o ţară superbă. Mai ales capitala Praga. Limba e slavică, destul de grea de învăţat. Femei... ca-n România. Unele frumoase, altele strâmbe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Ateistu):

Depinde de modul de învăţare al fiecăruia. Pentru mine, ceha ar fi mai grea. E o limbă slavică, la fel ca poloneza, sârba, bulgara sau rusa. Dat fiind faptul că habar nu am vreuna dintre acestea, nici nu aş şti de unde să încep.

Suedeza, în schimb, e o limbă germanică. La fel ca germana, daneza, norvegiana, islandeza sau engleza. Ştiind perfect atât germană cât şi engleză, aş avea deja o bază. Aş şti cum să învăţ.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gizăz):

" Ştiind perfect atât germană cât şi engleză, "
Nu exista perfectiune. Daca din politete altii nu te-au corectat, ti-ai luat-o in cap.
Nici cei care studiaza engleza la Oxford nu se pot lauda cu perfectiunea, si te-ai gasit tu cu accentul de meltean din Ardeal sa le dai lectii.
rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cehia e o (altă) țară printre multe altele. Are și frumuseți, și locuri mai urâte.
Dar e și ceva care îi lipsește - marea! Nici vreun lac mai ca lumea nu are, cum găsești în Ungaria, Elveția sau Austria!
Au fete frumoase, dar și urâte; ce, la noi sau aiurea e altfel?!?
Limba cehă e o limbă slavă. Nu e foarte greu de învățat - gramatica e relativ asemănătoare celei române, topica la fel, doar cu vocabularul e posibil să ai ceva probleme. Totuși, avem și în română destule cuvinte de origine slavă astfel încât să ai pe ici-colo câte un punct de sprijin. Totuși, are cam multe consoane prin cuvinte - o să te cam doară limba să le spui.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează