anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce pași trebuie urmați pentru a zbura cu avionul? Cumpărănd biletul din aplicația companiei.
Bagajul de mana este ghiozdanul de până în 20 kg?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ce ghiozdan? Te duci la scoala? Poate fi un troler, o geanta. In functie de bagajul pe care il ai bifezi acolo greutatea maxima. Eu am avut troler de 32 de kg si am platit 32 de lire la Wizzair. Nu uita sa faci check-innul inainte de zbor. De preferat online.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cumperi bilet de pe siteul compabiei de zbor.
Acolo vei afla exact in functie de companie ce fel de bagaje ai. Ala de 20 kg nu e bagajul de mana. Bagajul de mana nu e niciodata mai mare de 8-10kg.

| blacksky13 a răspuns (pentru suntserios):

Am specificat ca bagajul de 23 kg e de cala iar cel de mâna are maxim 10 kg happy

| blacksky13 a răspuns:

Pai in primul rând îți recomand ca site sa îți cumperi biletele de vola.ro pentru ca acolo are cele mai mici prețuri(de acolo am cumpărat și eu). Când rezervi biletele, trebuie sa treci numărul de pasageri și detaliile fiecăruia cum ar fi, numele complet data de naștere, pașaport sau buletin, chestii de genul. După asta selectezi dacă vrei bagaj de cala sau rămâi doar cu bagajul de mâna. La blue air, bagajul de cala de 23 de kg costa in jur de 20-30 și ceva de euro iar cel de 32 de kg costa in jur de 40 de euro din câte îmi aduc aminte. Parerea mea este sa îți iei bagaj de cala deoarece pe lângă faptul ca poți pune aproape orice vrei sau ai nevoie și mai ales poți pun lichide in cantitate mai mare de 100 de ml cum e la bagajul de mâna și ai voie mai mult de un litru, mai e și faptul ca la bagajul de mâna ai voie doar 10 kg iar bagajul ca dimensiuni trebuie sa fie foarte mic și crede-ma ca de la începutul anului s-au schimbat condițiile lor și ești nevoit sa îți pui bagajul de mâna înainte de îmbarcare intr-un cadru de fier și dacă nu îți încape bagajul nu te lasă sa treci decât dacă plătești o taxa de 70 de euro ca sa ti-l treaca ca bagaj de cala. Exact așa am pățit și eu și e o mare porcărie. Înainte aveai voie cu un bagaj de mâna puțin mai mare și un ghiozdan sau o geanta, dar acum nu ai voide decât cu o geanta mica care poate încăpea in cadrul metalic sau cu o valiza foarte mica. Deci singura soluție convenabila ar fi sa îți iei bagaj de cala.
Următoarea chestie ar fi ca in caz de ai aparate electronice sa le pui in bagajul de mâna sau in rucsac dacă ai, pentru ca vei fi nevoit sa le scoți când vei trece prin acel sistem de controlare in care vede tot ce ai in bagaj etc. Îți da o tava unde pui monezi telefon portofel cercei dacă ai(dar nu e obligatoriu), ceas, curea și poate chiar și papuci dacă e cazul.
Cel mai important! După ce ai cumpărat biletele online, trebuie neaparat cu minim 3 zile înainte de data zborului și maxim 12 ore înainte de zbor sa intri online pe firma aeriana respectiva și sa faci check-in-ul. Altfel vei fi nevoit sa plătești o taxa ca sa îți facă check-in-ul la aeroport. Un alt detaliu foarte important este sa te duci la aeroport cu 2 ore înainte de zbor ca sa fi asigurat ca vei trece in timp util de toate controalele și nu vei pierde zborul. După ce ai trecut de zona de Check-in din aeroport chiar dacă ai făcut online, treci și de control și de verificarea pașaportului sau a actului de identitate, vei ajunge in zona de duty free care este înainte de zona de îmbarcare și poți sa îți alcool sau orice găsești acolo și poți trece doar cu ele in mâna ca nu iti zice nimeni nimic atâta timp cât ai bon la ele.
In caz de ești minor și mergi singur sau nu mergi cu unul din părinți îți trebuie procura care va fi prezentată atunci când vei trece de controlul bagajelor unde îți va fi verificat actul de identitate împreuna cu însoțitorul tău care este resposabil de tine sau poți zbura chiar și fiind însoțit de o stewardeză care îți va fi "tutore" pe timpul zborului. Tot ce ti-am zis mai sus ti-am zis mare parte din propria experiența, in caz de ai dubii ca zic ceva eronat.
Dacă mai ai alte nelămuriri, chiar te rog sa ma intrebi și îți voi Răspunde cu mare drag. Sper ca te-am ajutat!

| suntserios a răspuns (pentru blacksky13):

Si de ce sa plateasca comisioane la vola cand poate lua bilet la pret mai direct de pe site ul companiei?