| vali.strencea a întrebat:

Ce trebuie sa fac pentru a obtine viza pentru State? Pentru turism, nu altceva

5 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

In primul rand sa ai o invitatie primita de acolo. Apoi trebuie sa faci dovada faptului ca te intorci (casa, servici bun, bani in cont etc). Nu pot sa-ti fac o recomandare precisa pentru ca numai ei stiu ce si cum. Noi am luat viza din prima pe 10 ani desi o solicitasem pentru 60 zile. Nu aveam decat 2000 $ in cont (si aia imprumutati) si doar casa. In ziua in care am luat viza am fost peste 100 de persoane din care muti super bogati. Viza s-a dat cal ma 15 persoane din care doar 4-5 au primit pe 10 ani. Nu au criterii bine stabilite. La interviu ne-a intrebat doar cum de m-am angajat cu sotul meu in aceeasi zi in acelasi loc (sunt amandoi ingineri energeticieni si am terminat impreuna). S-au interesat inclusiv la servici de noi (au vorbit cu seful de la personal si cu unul din directorii mari. Asta am aflat direct de la ai nostri.

daniela
| daniela a răspuns:

Si inca ceva...Actele care iti trebuiesc sunt urmatoarele Formular de viza temporara completat si semnat personal.(astea se iau de la ambasada din strada)
Pentru barbati este necesar si formularul tip suplimentar.
O fotografie recenta (maxim o luna) din fata (cu urechile si fruntea expuse; fara cercei, ochelari, palarii,-privirea la obiectiv) pe fond alb, dimensiune 50/50 mm.
Pasaport valabil minim sase luni de la data plecarii in deplasare.
Taxa de solicitare viza nerambursabila, platita la orice filiala a Bancii Transilvania.(din cate stiu e in jur de 100 $)-taxa asta o pierzi daca nu iei viza (e valabila pentru 2 incercari)
Acte de proprietate pentru casa, apartament, masina, teren, etc.- copii.
Adeverinta de salariat (care sa specifice functia, salariul, fiind destinata Ambasadei SUA la Bucuresti in vederea obtinerii vizei) sau talon de pensie.
Certificat de casatorie, acte de nastere ale copiilor - copii.
Extrase de conturi personale cu sume de peste 1500 USD, certificate de trezorerie - copii ar constitui un avantaj
Apoi te inscri la interviu pe net si la data si ora pe care o primesti la inscriere te duci la ambasada (e langa Intercontinental).
Bafta iti trebuie rabdare, tutun si un grad rididcat de nesimtire ca sa nu te simti umilit. Daca nu iti dau viza nici nu stau de vorba cu tine la interviu sa-ti spuna ce si cum. Degeaba incerci tu sa le explici ca nu vrei sa ramai ca ai aici de toate.Raspunsul stas este "sunteti potentiali emigranti".

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Cred ca un pas ar fi sa te documentezi ce acte iti trebuie.

| luminitagrigoriu a răspuns:

Daca mergi cu o excursie printr-o firma se vor ocupa ei de documente dar va trebui s a mergi tu dupa viza
daca nu iti trebuie o invitatie
in ambele cazuri trebuie in spatele pasaportului sa faci copie dupa carte de munca, adeverinta de la serviciu, copie certif casatorie, copii dupa toate proprietatile ideea este ca trebuie sa demonstrezi ca ai suficiente motive sa te intorci in romania

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bună.
Mergi la Ambasada S. U. A. la București pentru o documentare exactă.
Succes.
Pa, pa.