|

Cine cunoaste locuri frumoase de vizitat in Madrid? Spuneti-mi si mie va rog... vreau sa plec in weekend la plimbare! Ms

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, oraşul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oraş înfloritor, iar astăzi este rivalizat cultural doar de către Barcelona.

Madrid este nu doar capitala ţării, ci şi capitala provinciei şi a comunităţii autonome Madrid.

Puncte importante culturale şi turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, şi Chueca, cartierul homosexualilor.

Alte oraşe învecinate sunt populare pentru călătoriile de o zi din Madrid, incluzând Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez, Alcalá de Henares, mănăstirea şi complexul de palate de la El Escorial, şi Santa Cruz del Valle de los Caídos.

Madrid este cunoscut şi pentru viaţa sa de noapte şi discotecile sale; pentru madrileni nu este ieşit din comun să danseze toată noaptea, iar apoi dimineaţa să meargă la muncă. Această viată de noapte numită la movida, a înflorit după moartea lui Franco.

Madrid este servit de Aeroportul Internaţional Barajas. În ciuda populaţiei oraşului în jur de patru milioane (madrileni sau madrileños), metroul madrilen este una dintre cele mai extinse şi mai rapid dezvoltate reţele de metrou din lume.

Mănăstirea şi Escorialul din Madrid au fost înscrise în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

În centrul Madridului, în Plaza de Castilla, se află 4 zgârie-nori cu înălţimi cuprinse între 250 şi 236 metri.

Cu toate că nu s-au găsit încă resturi fosile umane, s-au descoperit mai multe ustensile, în special în jurul Arganda del Rey şi Manzanares, care dovedesc existenţa unor comunităţi umane în terasele râului, în locaţia actuală a oraşului.

[modifică]...2014 - 2190 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:


Templul lui Debod - Templo de Debod - este un templu egiptean inchinat lui Amón de Debod, aflat intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Madrid - Parque de la Montaña.

Situat aproape de Palatul Regal si Piata Spaniei, templul a fost un cadou daruit Spaniei pentru rolul pe care l-a avut in salvarea templului lui Abu Simbel din apele revarsate din lacul Nasser, dupa construirea Digului Aswan din sudul Egiptului.

Templo de Debod a fost construit in secolul IV i. e. n. si se afla in Valea Nilului, la 31 km de Aswan, pana in anii 1969 - 1970, canda fost dezmembrat si trimis bucata cu bucata in Spania. Structura a fost deschisa publicului in 1972, iar in interiorul templului este o mica expozitie de arheologie.
arque del Retiro

Parque del Retiro este un fost teren de vanatoare regal. In anii 1630 Ducele de Olivares a creat parcul pentru Filip al IV-lea, ca parte a Palatului Buen Retiro. Palatului a fost utilizat pana in epoca lui Carlos al III-lea, iar in anii 1770 a fost deschisa partial publicului. Din pacate pare parte a palatului Buen Retiro a fost distrus in timpul Razboaielor Napoleonice.

Parque del Retiro are suprafata de 1, 2 km2, iar in zilele de weekend se umple de artisti ambulanti, spectacole cu papusi si calesti cu cai care asteapta sa va ofera o plimbare. In parc exista si un lac cu barci si pesti.

In Parque del Retiro mai puteti vedea Palatul de Cristal - Palacio de Cristal - construit in 1887, Monumentul lui Alfonso al XII-lea, Monumentul fratilor Alvarez Quintero, Monumentul generalului Martinez Campos, Monumentul compozitorului Ruperto Chapi, Observatoriul construitin 1790, palatul neo-renascentist Palacio de Velázquez, precum si numeroasele fantani arteziene: Los Galápagos - Testoasele - din 1830, El Ángel Caído - Ingerul Cazut - din 1878, La Alcachofa - Anghinarea - din 1776.

Centro Cultural Islamico - Mezquita

Asa numita Moscheea M - 30 (datorita situarii langa drumul pentru motociclisti) este cea mai mare din Europa.

Cladirea...2004 - 2106 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează