| AvalohAlin a întrebat:

Cum e transportul in comun cu autobuz și nu numai în America, New York? De curiozitate.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

In california, transportul in comun e pentru boschetari. Acolo mai toata lumea foloseste masina, ca in mare parte din America pentru ca benzina e ieftina, drumurile spatioase si distantele mari.

Exceptie face new york ul unde metrou e foarte dezvoltat si ala e principalul mijloc de transport. Autobuzele sunt asa de completare.

Răspuns Apreciat de Editori
| TheWznd a răspuns:

Depinde de zona. În multe din orașele mari (Vegas, LA) e aproape inexistent, în altele mai e cum mai e (New York, deși acolo principalul mijloc de transport e metroul), San Francisco). În general nu prea găsești informații despre transportul în comun cu autobusul, pana și stațiile sunt greu de găsit.
Metroul din New York e singurul mijloc de transport în comun folosit la scara larga pe care l-am văzut eu în USA.
Autocare pe distante medii sau mari nu prea exista. Eventual o cursa pe zi, sau una la 2 zile, și sunt extraordinar de scumpe (ieși mai ieftin inchiriind o mașină). Dacă la noi, din București în Iași de exemplu găsești vreo 5-6 autocare pe zi la un preț accesibil, dacă vrei sa mergi cu autobusul pe aceeași distanta în USA, greu găsești.
Sunt state unde mai mult de 50% din stat nu are cai ferate, deci nici trenul nu e prea utilizat.

Exista câteva firme de transport în comun (gen Greyhound), dar sunt foarte putine. Pentru un continent întreg.

Transportul în comun e ultima resursa a americanilor. Toată lumea are mașina, combustibilul fiind ireal de ieftin. Apoi, distantele fiind atât de mari, sunt mult mai ușor de străbătut cu avionul.

2 răspunsuri:
| GolopențaAdrian a răspuns:

Ca la noi, aglomerat si bineinteles mai modern