| Floreenofficial a întrebat:

Daca ai avea ocazia sa pleci intr-o tara, pe care ai vizita-o?(+argumentare).

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Egipt



Cairo

Cairo, cel mai mare şi mai important oraş al Egiptului şi, în acelaşi timp, cel mai mare oraş din Africa, merită cu adevărat să fie vizitat. Metropola, în care se află cunoscuta piaţă Midan el-Tahrir, este supranumită şi "Mama tuturor oraşelor".

Despre Cairo se poate afirma că se află în punctul de întâlnire a trei continente. În decursul a 5000 de ani în acest loc au venit în contact şi s-au influenţat reciproc o serie de culturi din Europa, Orientul Apropiat, Asia şi Africa. În oraş se află un număr imens de monumente religioase - mochei şi biserici copte, Muzeul Naţional cu tezaurul lui Tutankhamon, turnul de pe insula Al-Gazira în formă de lotus, precum şi cel mai faimos bazar oriental - piaţa Khan al-Khalili.

Merită vizitate şi Citadela cu ziduri duble de apărare, moscheea Amr-ibn-el-As (cea mai veche din Egipt), moscheele Al-Azhar, Mohamed-Ali (aşa-numita ?Moschee de alabastru?, construită în secolul al 19-lea), biserica Al-Mo´allaqua (supranumită şi ?Biserica suspendată?, cu unele părţi originale provenind din secolul al 5-lea; biserica a fost ridicată pe ruinele fortăreţei romane numite Babylon) sau copacul la umbra căruia se spune că s-au odihnit Maria şi Iosef împreună cu Pruncul Iisus în timpul fugii în Egipt. Alte monumente interesante sunt Biserica Sf. Sergiu (cea mai veche din Cairo, în care se zice că s-ar fi adăpostit Sfânta Familie în timpul fugii în Egipt), Catedrala Sf. Marcu (cea mai mare biserică din Africa - o construcţie modernă în care se află moaştele Sf. Apostol Marcu), precum şi alte clădiri de o mare frumuseţe, în majoritate de uz religios.

Dacă explorarea oraşului vă va obosi, puteţi să vă aşezaţi într-unul din micile restaurante locale. Vă recomandăm să mergeţi şi până la malul Nilului, de unde puteţi admira felucile tradiţionale cu pânze şi restaurantele plutitoare.

Gizeh

Fiecare vizitator al Egiptului ar trebui să facă o excursie la cunoscutele şi neobişnuitele piramide din Gizeh, construite pentru a servi drept mormânt unor conducători ai Vechiului Regat egiptean. Dacă nu ştiţi cum să ajungeţi la ele, vă amintim că Gizehul este în prezent una dintre suburbiile capitalei Cairo.

În Gizeh puteţi admira piramidele regilor Keops (Kufu), Kefren (Khaf-Ra), Mikerinos (Menkaura). În apropiere se află şi alte astfel de construcţii, de dimensiuni mai mici, şi morminte ale unor membri ai familiilor regale sau demnitari de rang înalt.

De asemenea, în Gizeh puteţi vedea şi Sfinxul ? statuia gigantică a unui personaj mitologic cu trup de leu şi faţă de rege, despre care se presupune că ar aparţine faraonului Kefren.

Memfis

La o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de Cairo se află Memfisul, cel mai vechi dintre oraşele istorice egiptene, în care puteţi vedea o statuie unică de calcar reprezentându-l pe Ramses al II-lea, înaltă de 13 metri şi incredibil de grea: are 120 de tone. Tot aici se află şi statuia de alabastru a faraonului Amenopsis al II-lea.

Alexandria

Alexandria este cel mai important port al Egiptului, care îşi datorează numele întemeietorului ei, Alexandru Macedon. Şi aici veţi întâlni o mare varietate de monumente istorice de mare valoare, printre care Muzeul Greco-Roman, Teatrul roman cu cele zece rânduri semicirculare de locuri sau Columna lui Pompei, cu o înălţime de 25 de metri. În fostul palat Montazah este la ora actuală un hotel foarte plăcut în apropierea celei mai frumoase plaje din Alexandria.

Assuan

Assuanul are în prezent un număr de aproximativ 150 000 de locuitori. Printre locurile demne de văzut se numără celebrul târg de mirodenii şi frumoasa grădină botanică de pe Insula Kitchener, care are colecţie interesantă de plante tropicale şi subtropicale. Sunt aici şi hoteluri plutitoare pe Nil şi mici feluci tradiţionale cu pânze albe.

Din oraş puteţi pleca în excursie la celebrele baraje de la Assuan. Primul dintre acestea se află sub digul actual, cel de-al doilea, aşa-zisul ?baraj nou? Sadd el Ali, supranumit şi "Lacul lui Nasir", se alfă la ora actuală pe locul al patrulea în lume ca suprafaţă şi se întinde până pe teritoriul sudanez. Merită menţionat şi că pământurile din jurul barajurul conţin o cantitate atât de mare de sare, că nu se poate cultiva pe ele absolut nimic.

Karnak, Luxor şi Valea Regilor

În Karnak se află o mulţime de vechi temple şi alte clădiri religioase construite de regii din multe dinastii egiptene în decursul a peste două mii de ani. O privelişte unică o constituie cele douăsprezece coloane ale unui fost templu, rămase în picioare chiar şi în ziua de astăzi, cele două obeliscuri ale reginei Hatşepsut, precum şi statuile colosale ale lui Ramses al II-lea.

Luxorul se află la o distanţă de aproximativ 700 km la sud de Cairo şi este cel mai mare centru turistic din Egipt. Se află aici templul lui Amon-Ra, construit chiar pe malul Nilului. În Muzeul din Luxor puteţi vedea obiecte provenind din timpul domniei lui Achnaton, singurul faraon care a avut curajul de a nu venera zeii din Panteonul clasic egiptean şi a întemeiat cultul unei singure divinităţi - zeul Aton.

Valea Regilor este un spaţiu misterios, încă plin de secrete, unde au fost înmormântaţi conducătorii Egiptului din dinastiile a 18-a şi a 20-a. Sunt aici în jur de 25 de morminte regale, precum şi 37 aparţinând unor înalţi demnitari. În Vale se află, printre altele, criptele unor faraoni cum ar fi Seti I, Tutankhamon (Tut-ench-Amun), Ramses al II şi Thutmos I.

În apropiere este Valea Reginelor, în care au fost descoperite până la ora actuală un număr de 70 de morminte ale unor soţii de faraoni, prinţi şi prinţese, de asemenea din dinastiile a 18-a şi a 20-a. Unul dintre cele mai interesante este mormântul reginei Nefertari.

Regiunea Mării Roşii

Localităţile de pe coasta Mării Roşii se numără printre cele mai căutate destinaţii turistice. Marea este una dintre cele mai nordice mări cu corali din lume, ale cărei ape au o temperatură plăcută în tot timpul anului şi oferă condiţii ideale pentru înot şi scufundări.

Marea Roşie este, de asemenea, una dintre cele mai sărate mări din lume. Îşi datorează numele unor specii de moluşte care trăiesc pe fundul ei, din care se obţinea în trecut un colorant numit purpură. O altă explicaţie este că numele se referă la culoarea roşie a deşertului din împrejurimi la apusul soarelui.

Pe ţărmuul de vest, în partea continentală a Egiptului, se găsesc, în afară de faimoasa Hurghada, staţiuni litorale cum ar fi Ain-Sukhna, în care sunt unele dintre cele mai frumoase plaje de la Marea Roşie, sau Al Qussair ? cel mai important port la Marea Roşie. Cele mai importante atracţii ale Al Qussair-ului sunt moscheea datând din secolul al 12-lea, uriaşa fortăreaţă şi plajele liniştite şi pustii. Dintre staţiunile de vacanţă din zonă puteţi vizita şi Marsa Alam, cel mai sudic centru turistic, un adevărat rai ai scufundătorilor şi pescarilor.

Un alt loc plăcut unde vă puteţi petrece vacanţa este şi El Gouna, fost mic port de perscari, care s-a transformat într-una dintre cele mai pitoreşti şi mai luxoase staţiuni de pe litoralul Mării Roşii. Se întinde pe mai multe insuliţe înconjurate de apele albastre ale unei lagune. Veţi găsi aici un complex al celor mai luxoase hoteluri egiptene, considerate a fi o parte a Hurghadei.
http://www.invia.ro/egipt/locuri-interesante/
Modalităţi de petrecere a timpului
Croazierele pe Nil

Cel mai plăcut mod de a cunoaşte Egiptul şi istoria acestuia sunt croazierele pe Nil, la bordul unei nave de lux. Nilul este supranumit şi "Fluviul vieţii", malurile lui, mai ales în zona Deltei, fiind dintotdeauna locurile cele mai propice pentru viaţa oamenilor din Egipt. Navele de croazieră ancorează în cele mai importante localităţi, aşa că în timpul călătoriei veţi avea ocazia de a vedea cele mai faimoase şi mai interesante locuri de pe teritoriul egiptean.

Lumea subacvatică

Recifurile de corali din Marea Roşie şi, mai ales, din apropierea Peninsulei Sinai, fac parte dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase ecosisteme de acest fel din întreaga lume, constituind una dintre destinaţiile preferate ale pasionaţilor de snorkel şi scufundări. Marea Roşie oferă condiţii şi pentru practicarea multor altor activităţi specifice litoralului, cum ar fi windsurfing-ul, plimbările cu hidrobicicleta, voleiul pe plajă, etc.

Din Hurghada puteţi călători cu una dintre navele turistice până pe insula Giftun, unde puteţi face scufundări sau snorkel, înota şi admira frumuseţea lumii subacvatice. Vă recomandăm să vizitaţi şi laguna Šaab al-Erg cu reciful ei de corali, în care puteţi vedea delfini şi pisici de mare în mediul lor natural.
Din staţiunea turistică Sharm El Sheikh puteţi pleca în excursie în parcul naţional Ras Mohamed, unde sunt condiţii excelente pentru înot şi snorkel.

Excursiile călare pe cămile

Din Sharm El Sheikh puteţi face excursii pe cămile în pitorescul deşert stâncos din Peninsula Sinai, unde îi veţi întâlni pe beduini şi cunoaşte felul în care îşi duc viaţa în aşezările lor din pustiu. Ei vă vor arăta izvoarele de unde se aprovizionează cu apă potabilă, iar masa vă va fi servită în corturi tipice beduine.

Peisajele deşertice văzute de pe spinarea cămilei vor fi cu siguranţă una dintre experienţele de neuitat ale vacanţei dvs. în Egipt.

Muzeul subacvatic

Muzeul subacvatic, în care puteţi admira diferite specii de peşti şi alte forme de viaţă din Marea Roşie, se află la nord de Hurghada şi aparţine de Institutul Naţional egiptean de Ooceanografie şi Pescuit. Vizita aici este o experienţă fantastică, mai ales pentru locuitorii zonelor de climă temperată din Europa, pe care dintotdeauna i-a fascinat minunata lume ascunsă în valurile mărilor şi oceanelor calde.

Terenurile de golf

Centrele turistice egiptene oferă şi condiţii excelente pentru iubitorii golfului. În Sharm El Sheikh sunt câteva frumoase terenuri de golf de 18 găuri. În El Gouna se află komplexul Steigenberger Golf Resort, al cărui teren este potrivit atât pentru jucătorii experimentaţi, cu lovituri precise, cât şi pentru golfiştii începători. Farmecul lui este sporit şi de amplasarea în deşert, precum şi de fermecătoarea lagună care îl înconjoară.
http://www.invia.ro/egipt/cum-sa-petrecei-timpul/
Bucătăria locală
Bucătăria egipteană este alcătuită de mâncăruri tradiţionale arabe. Ca şi în toate celelalte ţări islamice, egiptenilor le interzis consumul de carne de porc şi de alcool. Ingredientele de bază ale mâncărurilor locale sunt orezul, grâul şi legumele, carnea de oaie, de capră, de miel şi de pasăre (raţă, gâscă, poumbel, prepeliţă) şi, bineînţeles, peştele proaspăt din Nil şi din mările Mediterană şi Roşie.

La micul dejun egiptenii mănîncă în mod tradiţional fasole, ouă, legume murate, gemuri şi brânzeturi. Masa de prânz este constituită de obicei din diferite ciorbe şi carne cu garnitură de orez sau fasole, pe lângă care se servesc uneori şi legume murate sau proaspete cu pâine nedospită (pita). Aproape toată lumea consumă cu mare plăcere pui la gril. Cina tipică include o ciorbă de legume, urmată de un fel din carne condimentată sau peşte. Ca desert se servesc diferite fructe, care se găsesc din belşug în această regiune: banane, portocale, smochine, guava şi curmale, fie uscate, fie proaspete. La ora actuală restaurantele din hotelurile mari oferă şi un meniu european.

Pentru a vă potoli setea puteţi încerca berea locală Stella, sau berea neagră Marzen şi Aswanli. De asemenea, în Egipt se găsesc o derie de vinuri locale şi străine, acestea din urmă fiind mai scumpe. Mărcile egiptene de vinuri sunt uşor de recunoscut după denumirile specifice - de exemplu Pharaon (Faraon), Nefertiti sau Cleopatra.

Băutura preferată a egiptenilor, pe care o consumă cel mai adesea, este ceaiul negru sau de mentă. Acesta se serveşte fierbinte, slab, în pahare mici. În zilele toride vă puteţi răcori cu karkade - o bătură foarte plăcută preparată din flori uscate de hibiscus. Aceasta este foarte reconfortantă când este servită rece, dar localnicii o beau şi fierbinte. Egiptenii sunt şi mari iubitori de cafea, pe care o beau de obicei foarte tare şi extrem de dulce ("zjada"). La fel de dulce este şi cafeaua numită "mazbut", iar "sadeh" este varianta amară, fără zahăr.

Pentru cei care vor să guste unele specialităţi culinare tipic egiptene, enumerăm mai jos câteva exemple:

kebab - frigărui din bucăţele de carne, preparate la gril
falafell - chifteluţe condimentate din năut
kofta - chifteluţe prăjite, rotunde şi picante, de obicei din carne tocată de miel cu coroiandru
shaorma - carne de miel friptă la grilul vertical, din care se taie bucăţele subţiri, care se servesc cu salată (de exemplu salată de sfeclă roşie sau castraveţi) şi cu pâine arabă nedospită.
moloheia - supă de legume condimentată cu usturoi, piper şi coroiandru
tabule - grâu măcinat amestecat cu frunze de mentă, pătrunjel, cu bucăţele mici de roşii şi ceapă.
tamia - mâncare din aluat prăjit de fasole cu legume şi pătrunjel
baklava - desert din straturi de foietaj îmbibat cu unt topit, cu o umplutură din alune şi miere. http://www.invia.ro/egipt/bucatarie-locala/
http://toptenextremesports.com/......ving11.jpg
http://media.photobucket.com/image/marea%20rosie/crina/marea_rosie.jpg
http://2.bp.blogspot.com/......00/g19.jpg
http://www.financiarul.com/......ef9ad7.jpg
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/......l-mare.jpg
http://poze.zoopedia.ro/......_egipt.jpg
http://www.turism-travel.ro/wp-content/uploads/2009/04/egipt.jpg
http://www.sejuregipt.ro/statiuni/makadi-bay/harta-egipt-makadi-bay-001.jpg
http://images.google.ro/......tp?/imgres

22 răspunsuri:
| ikram a răspuns:

Finlanda, Spania, Portugalia, Irlanda, Islanda fiindca sunt singurele tari din Europa pe care nu le-am vizitat.

| LuS[z] a răspuns:

Franta pentru Luvru si Tour Eiffel

Elianna
| Elianna a răspuns:

Monaco! Pentru ca nu am fost acolo si pentru ca este faimoasa pentru peisaje si litoral.Pe Coasta de Azur din Franta am fost!

| Floreenofficial explică:

Inainte de toate Australia pentru ca o iuuuuuuuuuubesc.:X:X:X

| Floreenofficial explică:

Ooo...vad ca va place mult aceasta intrebare si nu poate decat sa ma bcuure!happy

| Floreenofficial explică:

Romania nu vrea nimeni sa o viziteze?laughing

| pepe a răspuns:

Franta pentru castelele de pe Valea Loare-i.

| Ana-Maria94 a răspuns:

America pentru ca iubesc tot ce este legat de ea, mai ales remumitul oras Los Angeles:X.

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

M'aş duce în Londra love struck. Mi'aş da o întâlnire cu Harry Potter, apoi cu Peter Pan şi văd eu poate mai spre seară găsesc şi un vampir drăguţ laughing. Şi în Franţa mi'ar plăcea foarte mult.Doar că probabil aş veni cu vreo 20 kg în plus pe mine. Măcar aş fi împlinită din punct de vedere culinar

| eugem35 a răspuns:

Suedia este frumosa si sunt foarte civilizati am fost si voi incerca sa ma stabilesc acolo nu am cuvinte sa spun despre suedia dect de bine au istorie civilizatie sunt cei mai buni

| Good Cat a răspuns:

Japonia, sau in mare continentul Asia.

De ce :
1. Pentru ca iubesc serialul ' Boys over Flowers ' - nu e din Japonia, dar tot Asia e.
2. Pentru ca iubesc filmul ' Coffee Prince ' - nu stiu originea exacta, dar tot Asia :X
3. Pentru ca am citit ' Memoriile unei gheise'
4. Pentru ca am vazut filmul Tokyo Drift :X
5. Pentru ca imi place mentalitatea lor
6. Mi-as lasa limba sa mi se faca funda in gura invatind limba, doar de ' amorul artei' cum spunea cineva.
7. Cultura lor, faptul ca mananca cu betisoarele, faptul ca aveau cel putin in trecut, bai publice, deci nu se jenau de restul
8. Pentru ca m-as sui pe Zidul Chinezesc, iar nu e in Japonia, dar tot Asia e, si m-as uita la luna
9. Pentru ca au trecut cu bine, adica si-au revenit dupa bombele de la Nagasaki si Hiroshima
10. Pentru ca au o tehnologie foarte dezvoltata.
11. Pentru ca asiaticii au parul intins de la natura.
12. Pentru ca nu vezi nici unde un asiatic cu ochi deschisi la culoare sau cu par natural deschis. Tot la culoare.

Si lista poate continua :X

| IsabelaIssa a răspuns:

Grecia. pentru ca sunt aici si am ce vedea in fiecare zi happy

| Alina_9354 a răspuns:

Anglia clar. Am fost deja acolo, mai exact in Londra si e o tara in care gasesti tot felul de oameni.Pentru cinci minute te afli in India intr-un restaurant indian, pentru 10 minute te simti in America in fast-food-uri laughing, si asa mai departe! Monumente ai cate vrei, muzee la fel, nu ai timp intr-o vara sa le vizitezi! Abia astept vara:X

| ColorfullKiiid a răspuns:

Pai, eu una as merge in Egipt, pentru ca mi se pare un loc misterios, pe care sa il descoperi incetul cu incetul, ce sa mai... e minunat, sunt si multe monumente si locuri frumoase de vizitat.Cam asta a fost parerea mea happy Byebig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum dupa Paste urmeaza India, Malaezia, Thailanda, Vietnam, China, Japoniawinking Trebuie sa plec, am de semnat contracte, de filmat, de editat, organizare concerte...
Si foarte mult imi doresc la Monte-Carlo, simt ca am nevoie de o vacanta, sa ma relaxez, sa fac ce vreau, sa fiu liber. Sa ma bucur de soare, caldura, de viata de acolo. La vara sper sa am timp de o vacanta acolo.
Iar iarna sper sa ma gaseasca in Australia, tara unde am vrut mereu sa ajung si anul asta o sa reusesc.

| Xonia a răspuns:

Franta.pentru turnul Eiffel

| sabiiiiiina a răspuns:

Franta sau Spania.
Ai ce vedeeaaaa!
Sunt ff multe.

| Aviiana a răspuns:

Cu siguranta Franta. Pentru ca:

Acolo sunt multe locuri de vizitat.

| xandra_3994 a răspuns:

Cred ca as vrea sa merg in Canada la Montreal, am auzit ca e foarte frumos, dar mi-ar placea nu numai sa vizitez aceea tara ci sa ma stabilesc acolo:X:*

| ioana_5009 a răspuns:

Bahamas si celelalte insule Caraibe... e foarte frumos exotic si natural acolo

| ilinca29ilinca29 a răspuns:

Tarile arabe