| Darius123456 a întrebat:

Daca am anulat biletul de avion care pleaca peste 3 ore si m-a bagat in calculator pot sa imi iau altul la acel avion cu 2-3 ore inainte de decolare? Unii au zis ca pot doar cu o zi inainte

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, daca mai exista locuri libere.

| MihaelaDart a răspuns:

Depinde de compania aeriana, iti dau o intamplare petrecuta recent a unui prieten care urma sa vina in Germania. Noi ii cumparasem biletul de avion din Germania de la o agentie de turism (acesta locuind in Grecia). Agentia habar nu stiu ce puii mei a facut si omul s-a trezit in ziua plecarii direct la aeroport cu biletul anulat si compania aeriana i-au zis ca au locuri in avion si l-au lasat sa urce fara sa mai plateasca nici un bilet, au spus ca o greseala s-a produs la agentie si acesta a venit in Germania fara nici o problema.

Nu vreau sa ajungi la aeroport si sa faci ca prietenul nostru, cu toate ca el chiar habar nu avea ca in ziua plecarii cu o seara in urma ii era anulat zborul! Asta s-a intamplat cu Aegean Airlines, acum nu stiu daca toate companiile fac acest gest ca sa te lase sa urci in avion fara sa mai cumperi alt bilet. Banuiesc ca stii ca ceea ce ai anulat, nu iti vei mai putea recupera banii.
Avioanele nu pleaca precum trenurile la intervale de 2-3 ore ca sa gasesti un zbor disponibil, rare sunt cazurile ca sa poti lua un bilet in acelasi avion unde iti anulase-si biletul si sa ai surprinderea sa-l cumperi de 2-3 ori pretul lui, cam asa se intampla sa fie mult mai scump.
Mai bine si mai sigur pleci mai tarziu cu 1-3 zile, gasesti un pret bun la bilet decat sa platesti mult mai mult.

| Violleta2022 a răspuns:

De obicei anularea unui bilet in ultimul moment, inainte de decolare, duce la pierderea efectiva a biletului, ca cost integral, ma refer.
Unele agentii te obliga sa platesti si o taxa de anulare, dar poate nu-i cazul la agentia ta de zbor.
In orice caz, nu ti se vor da banii inapoi si nici alte bilete in loc, pentru ca este din vina ta anularea, nu din vina lor.
Binenteles ca poti sa-ti cumperi un alt bilet cu 2-3 ore inainte, daca mai sunt disponibile, dar trebuei sa le platetsi integral.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru Violleta2022):

Alta era intrebarea.