| Feri5 a întrebat:

Daca iti cumperi bilet dus-intors (de avion) pe ruta Bucuresti-Michigan (SUA) si daca imi aleg un bilet la compania aeriana Quatar, sa zicem, cu ce fel de avion voi merge? Cu un Boeing 737 sau cu un Airbus A380? Iti alegi tu avionul sau cum?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pentru ca nu ai cerut sa ti se rezerve si loc.
Eu imi cumpar bilet de avion direct de la agentia Qatar, de pe website-ul lor si pot sa-mia leg aleg singura pozitia scaunului sis a-l rezerv. Atunci chiar se stie cu ce tip de avion zbori, pentru ca-ti arata harta scaunelor si tu il marchezi pe cel care-l doresti.
Eu am zburat cu avioane transoceanice foarte mari, avand peste 800 de oerd e zbor in 30 de ani de Australia. Un drum pana aici se facea inainte cu 3 escale si dura 24 -28 de ore de zbor.
Acum este mai simplu si mult mai ieftin, de cand folosesc linia Qatar, sunt 14-15 ore pana la Doha si doar 5 pana in Romania, adica 20 de ore efective de zbor, fara pauza dintre avioane.
Am zburat cu transoceanice mari Boeing 737-800 sau Airbus A380 (peste 500 de locuri capacitate) pana la Doha, iar din Doha spre Romania cu cele mici Airbus A319-320, fiindca aeroportul Otopeni, nu are capacitate pentru transoceanice.
Cu alta ocazie am zburat cu linia Singapore Airline, cu una dn cele mai mari aeronave, cu 2 nivele (etaje).

Du-te pe site-ul Qatar-ului si selecteaza un presupus zbor, spre o destinatie indepartata, sa vezi ce aparate de zbor iti apar
https://www.qatarairways.com/en/homepage.html

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca nu iti alegi tu avionul.
fiecare operator aerian are un parc aviatic si niste rute pe care opereaza cu unu anumit tip de aeronava in functie de necesarul acelei rute.

sunt companii precum AirFrance care operau 4 zboruri Paris-NY pe zi. Primul cu A380 care era cel mai cerut, restul cu 737

Sunt sigur ca vei gasi pe net cu ce aeronava opereaza Qatar pe ruta dorita de tine

| Feri5 explică (pentru suntserios):

Nu gasesc tipul de aeronava Qatar nicaieri pe net.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum nu, cand faci un booking pe site la ei scrie si cu ce avion e operat fiecare din zboruri.

Daca mergi cu escala in Doha si Boston atunci zborul intercontinental e operat de Airbus A350
Daca merci cu escala in Doha si Chicago e operat de Boeing 777-200LR

| Violleta2022 a răspuns:

Qatar are un total de 48 de avioane Airbus si Boeing.
Lista cu modelul avionul si cate scaune are fiecare, este aici:
https://imgur.com/PIMPO0x

sursa: https://www.qatarairways.com/en/fleet.html

Din pacate, tu iti alegi ziua si timpul de zbor, fiindca compania aeriana alege avionul cu care se va zbura in ziua si pe ruta respectiva. Tu poti sa-ti mai selectezi si locul unde doresti sa stai in avion, daca este liber, daca nu, poti cere un altul la fereastra, sau la interior.
Am zburat de cel putin 10-12 ori pe ruta Doha-Sydney si vorbesc din experinta proprie.

| Feri5 explică (pentru Violleta2022):

Dar pe biletul de avion nu scrie locul unde vei sta, ci doar ora, data si destinatia + escale. Ideea e ca a doua escala de la Doha - New York ar dura cam 15h, deci pe distante mari se foloseste avioane lung-curiere ca Airbus A380? Tu cu ce fel de avion ai zburat?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Feri5):

Am uitat sa-ti spun.
Cand nu ai loc rezervat pe biletul de avion, ( posibil fiindca l-ai luat printr-o agentie si astia nu se obosesc sa te intrebe ce loc sa-ti rezerve), mergi cu 3 ore inainte in aeroport sa fii printre primii cand se deschide casa de check in, fiindca ai ocazia sa gasesti multe locuri inca libere in avion si o poti ruga pe oficianta de la ghiseu, sa-ti dea loc la fereastra sau unde doresti.

| Feri5 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc frumos!

| mihai69 a răspuns:

în 4 Mai Jassmina a răspuns: „... aeroportul Otopeni, nu are capacitate pentru transoceanice."
Cam(p)ionul zilei strikes again! No ***, Sherlock! Adică 747 nu e transoceanic? Că mai trec și pe la noi. Ba chiar și AWACS a staționat de câteva ori pe platforma noastră. Chiar dacă tu n-ai habar, dar îți dai cu presupusul în toate domeniile! (și da, mai sunt și alte avioane capabile de zboruri lung curier care vin și pleacă din OTP).

| Feri5 explică (pentru mihai69):

Aeroportul din OTP nu știu dacă chiar are capacitate pentru B-747.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Șansele sunt să fie un Boeing 737, acestea fiind mai comune. Oricum, de ce această problematică?

| Feri5 explică (pentru anonim_4396):

Mi se pare mai comod si mai fain un Airbus A380

| FantasyBoy a răspuns:

Este cam exclus(imposibil) sa se utilizeze pe asemenea rute de distanta Boeing 737(orice varianta de 737), fiindca aceasta aeronava are autonomie mult mai mica...
https://ro.wikipedia.org/wiki/Boeing_737