anonim_4396
| Anonim întreabă:

Deci, eu sunt in Italia si am bilet de avion ca sa ma intorc in tara. Eu am primit cadou un aparat foto in Romania si l-am adus in Italia. Cand am venit aici, am vezit cu masina asa ca nu m-a controlat.
Daca merg cu avionul si dau aparatul la cala, imi va controla bagajul sau mi-l va confisca? (pentru ca nu am bonul sau garantia ca l-am cumparat )
Imi v-a da voie sa il duc la bagajul de mana?
Unde este mai bine sa il pun?
Fundita :X :X :X

Răspuns Câştigător
| Petrica44 a răspuns:

Aici ai toate informatiile oficiale :
MĂSURI DE SECURITATE REFERITOARE LA BAGAJELE DE MÂNĂ, VALABILE PENTRU TOŢI PASAGERII ÎMBARCAŢI PE AEROPORTURILE UE
Pasagerilor li se permite să transporte la bordul avionului un singur bagaj de mână. Acesta include genţi de mână, serviete pentru laptop, umbrele, sacoşe de cumpărături, camere video, etc. Pasagerilor care transportă mai mult de un singur bagaj de mână nu li se va permite să treacă de filtrul de securitate şi vor fi nevoiţi să se întoarcă la biroul de check-in pentru a-şi reorganiza bagajele sau pentru a renunţa la bagajele adiţionale.

Pasagerii pot transporta în bagajul de mână lichide, geluri şi aerosoli, dar numai în cantităţi mici (recipiente de max. 100 ml). Şi ambalajul acestor produse va corespunde normelor specifice. Aceste măsuri se aplică tuturor pasagerilor îmbarcaţi pe aeroporturile din cadrul Uniunii Europene. Regulile referitoare la prezentarea bagajelor pentru îmbarcare rămân neschimbate.

Noile reglementări se aplică în cazul lichidelor cum sunt apa şi alte băuturi răcoritoare, fiind însă valabile şi pentru geluri, paste, loţiuni şi aerosoli. Acestea includ produsele de îngrijire personală cum sunt pasta de dinţi, crema de ras, gelul de păr, rujul de buze şi cremele de faţă.

În cazul substanţelor lichide transportate în bagajul de mână, se aplică următoarele reguli:

Puteţi transporta substanţe lichide şi geluri numai în recipiente având un volum de maximum 100 ml;
Puteţi transporta mai multa recipiente, toate acestea vor fi însă ambalate într-o singură pungă transparentă de plastic;
Volumul pungii transparente de plastic nu va fi mai mare de 1 litru;
Fiecare pasager are dreptul să transporte o singură pungă transparentă de plastic de acest fel;
Punga transparentă de plastic va fi prevăzută cu un sistem de reînchidere (o pungă care poate fi închisă la loc după deschidere - cu fermoar, cu clapă, cu şiret, sau chiar prin înnodare, cu condiţia să poată fi deschisă cu uşurinţă).
Sunt acceptate două excepţii:

mâncarea pentru bebeluşi necesară pe durata zborului;
medicamentele necesare pe durata zborului;
Aveţi posibilitatea în continuare să faceţi cumpărături (cu scutire de taxe vamale) în aeroporturile europene, după trecerea prin punctul de control al paşapoartelor, şi la bordul curselor operate de liniile europene de transport aerian. Substanţele lichide şi gelurile pe care le cumpăraţi după trecerea prin punctul de control al paşapoartelor sau la bordul avionului vor fi ambalate şi sigilate în magazin sau la bord, după caz. Sigiliul aplicat pe ambalaj este valabil timp de 24 de ore.
Sper ca iti vor fi de folos.Sa ai un zbor placut!

| Petrica44 a răspuns (pentru Petrica44):

Concluzie finala:
Poti sa-ti pui APARATUL FOTO in bagajul de mana (cabina).

| Cristina11r a răspuns (pentru Petrica44):

Dar ai voie sa faci poze in timpul zborului(cu APARATUL FOTO)?

| Cristina11r a răspuns (pentru Petrica44):

Am auzit ca regulile difera de la o companie la alta. Daca zbor cu Blue Air am voie sa fac poze cu aparatul?

| Petrica44 a răspuns (pentru Cristina11r):

Ai voie.Eu am zburat de cateva ori cu aceasta companie si n-am avut probleme cu filmatul sau fotografiatul.

7 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Pune-l la bagajul de mana(cel putin eu acolo l-am pus).

| Yusuke16 a răspuns:

Nu ar trebui sa ti-l confiste.Tu baga-l in geamantan si stai linistita. Uite sa zicem ca ai la tine 500 de euro, si u declari doar 100 de euro, daca aia gasesc cei 500 de euro ti confisca.Deci aparatul e in regula. Fundabig grin

| Izaya112 a răspuns:

Pai la cala. In cel de mana nu ai voie decat haine. Si nu iti controleaza bagajul de la cala in faga prinutrul aparat in cu care vede ce ai inauntru.
P.S. Stai linistita nu ti-l confisaca.