| Throwaway2057496183 a întrebat:

Doi minori de 15 respectiv 14 ani vor sa mearga singuri la mare (cu acordul parintilor). Pot sa se cazeze singuri la hotel? Pot sa stea in camera de hotel neinsotiti de parinti daca parintii fac rezervare online?

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La mare sunt o gramada de particulari care inchiriaza camere si nu intreaba de CI. In final, se poate face si sa vina un parinte (sau tutore cu voi) sa inchirieze si sa plece. Nu merge orice major daca nu-i cel putin tutore! Si poate ca sunt si patroni care nu tin cont de lege dar nu va sfatuiesc ca aia vor incerca sa va pacaleasca.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se poate asa ceva!
Nici un hotel nu primeste copilasi minori, doar insotiti de parinti sau de tutore legal deoarece este ilegal si risca sa-si piarda licenta de functionare.

Copilasii pot merge la mare cu grupul, in tabara organizata si supravegheati de un profesor.

| Throwaway2057496183 explică (pentru Violleta2022):

Si daca ar veni un parinte cu ei si ar inchiria 2 camere, iar in una sa stea minorii si in cealalta parintele s-ar putea?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Throwaway2057496183):

Doar daca parintele respectiv are Procura Notariala semnata legal la Notariat, ca ambii parintii care lipsesc, isi incredinteaza copilul acestui parinte.
In orice caz, copii singuri nu sunt primiti in hotel si nici nu vor fii lasati sa doarma impreuna.
Corpii trebuiesc tot timpul insostiti de parinti sau macar unul din parinti.

| Throwaway2057496183 explică (pentru Violleta2022):

Si daca trebuie sa fie insotiti copiii tot timpul, de ce au voie sa calatoreasca singuri cu trenul de la 14 (cand isi fac buletin)?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Throwaway2057496183):

Trebuiesc insotiti in hotel, nu pe strada sau in autobuz.
Nu poti face inca diferenta?

| Holiday a răspuns:

Sunt doua solutii. Un adult, nici nu are importanta ca e parinte, sau nu, inchiriaza o camera de 3 persoane online, si eventual o plateste in avans. Vine, face check-in-ul cu voi, apoi pleaca si isi vede de treburile lui. Puteti sta singuri dupa aia fara sa va intrebe cineva de sanatate.
Varianta doi, este sa faca rezervare pe un site de profil la un particular care nu vine sa faca check in. Pur si simplu platesti online si iei cheia cand ajungi de undeva pe baza unui cod pe care ti-l trimite inainte sa ajungi daca ai platit camera. La plecare se lasa cheia tot acolo. Nu stiu sigur daca in Romania e sistemul asta, dar pe afara e practicat uzual.

| Throwaway2057496183 explică (pentru Holiday):

Si daca vad cei de la hotel ca am ramas singuri, nu zic nimic?

| Holiday a răspuns (pentru Throwaway2057496183):

Daca respectati regulile de ordine din hotel si nu creati probleme, nu au ce sa zica.

| Holiday a răspuns:

"Nu merge orice major daca nu-i cel putin tutore!"

Merge ORICINE. Doar sa fie major pentru a putea inchiria camera. Pe teritoriul Romaniei, minor fiind, poti circula insotit de oricine, oriunde, inclusiv sa te cazezi la hotel, fara sa fie nevoie de vreo declaratie a parintilor/tutorelui.